Rusya, Akdeniz’e yeni bir filo gönderiyor
Rusya Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemilerinden oluşan bir filonun Akdeniz’e doğru yola çıktığı bildirildi.
YDH-İran Radyo Televizyon Kurumuna ait Merkezi Haber Ajansı, Rusya’nın Pasifik Okyanus’undaki bir grup savaş gemisini düzenleyeceği bir tatbikat için Akdeniz’e gönderdiğini bildirdi.
Moskova mahreçli haberde Rusya Savunma Bakanı General Sergey Şoygov’un filonun önümüzdeki hafta Akdeniz’e ulaşacağını ve birkaç ay boyunca verilen görevi yerine getireceğini açıkladığı bildirildi.
Rusya’nın ulusal çıkarlarının korunması için Rus savaş gemilerinin uluslar arası ve bölgesel sularda bulunmasının zorunlu olduğunu belirten Rusya Savunma Bakanı Şoygov, Akdeniz’e gönderilen filoda 5 savaş gemisinin bulunduğunu açıkladı.
Rusya’nın, Suriye’ye yönelik uluslar arası müdahale ihtimaline karşı Akdeniz’deki askeri varlığını arttırdığı öne sürülüyor.
İlgili Haberler
NYT: Eski CIA direktörü Rus İHA'sından kıl payı kurtuldu
14 Eylül 2026 10:03
Tahran’ın gözü Rusya’nın yeni nesil silahlarında
13 Eylül 2026 19:42
Putin’den Avrupa’ya: Ukrayna’ya asker göndermek Rusya ile savaş demek
13 Eylül 2026 13:47
İran'daki Buşehr Nükleer Santrali'ne Rus uzman takviyesi
12 Eylül 2026 23:39
