KYB: Türkiye işbirliği yapmazsa Kobani’ye yardım edemeyiz
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kobani’ye yardım edilebilmesinin, Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi ile işbirliği yapmasına bağlı olduğunu açıkladı.
YDH-Kürdistan Bölgesi’nde yayımlanan Xendan’a demeç veren KYB Siyasi Bürosu Yürütme Kurulu Yetkilisi Molla Bahtiyar, Kobani’nin coğrafi konumunun Kürdistan Bölgesi’nin tek taraflı olarak buraya yardım edebilmesini imkansız hale getirdiğini söyledi.
KYB’nin üst düzey liderlerinden Molla Bahtiyar, “Kobani’nin coğrafi konumu sebebiyle, Türkiye hükümeti Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile işbirliği yapmadıkça Kobani’ye hiçbir şekilde askeri yardım yapamayız” dedi.
Molla Bahtiyar, Türkiye hükümetinin Kürdistan Bölgesi’nin Kobani ile işbirliği yapmasına izin vermesi durumunda IŞİD’le mücadele için Türk askerine gerek kalmayacağını söyledi.
IŞİD’in Türkiye’nin de düşmanı olduğunu belirten Molla Bahtiyar, Kobani’ye yardım edilmesi için Süleymaniye kentinde düzenlenen gösterilerle ilgili olarak da “Kobani, Kürtlerin çarpan kalbidir. Bizim tutumumuz geçmişten beri son derece açıktır. Kürdistan Bölgesi hükümeti ve meclisi Kobani’nin sesi olacaktır. Onların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız” dedi.
İlgili Haberler
Barzani ailesinin ABD vatandaşlığı ve Washington planı
04 Eylül 2026 08:49
Kürt ve İsrailli yetkililerden “medya operasyonu”
19 Ağustos 2026 15:33
Irak Kürdistan Bölgesi'nde yolsuzluk denetimi çöktü
18 Ağustos 2026 08:33
İran menşeli İHA’lar IKBY’nin üst düzey yetkililerini hedef aldı
17 Ağustos 2026 14:04
