Hamas’tan Abbas’a darbe suçlaması
Hamas, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı Filistin Kurtuluş Örgütü’nde (FKÖ) darbe yapmakla suçladı.
YDH- Sputnik’in haberine göre Hamas’ın Filistin Özerk Yönetimi’nin FKÖ konusunda tek taraflı adım atmakla suçlamasına İslami Cihat da destek verdi.
Hamas, Filistin Ulusal Meclisi’nin toplantıya davet edilmesi ve FKÖ Yürütme Kurulu’nun yeniden oluşturulması konusunda izlenen yöntemi tek adam politikasının sürdürülmesi ve uzlaşmanın dikkate alınmaması diye niteledi.
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, “bu adım, ulusal uzlaşmaya yönelik bir darbe ve ayrılıkların sürmesi için yapılmış açık bir çağrıdır. Hamas, bu tek adam politikalarına karşı koymak için seçeneklerini değerlendirecektir” dedi.
İslami Cihat liderlerinden Halid el-Bataş da FKÖ Yürütme Kurulu toplantısında yaşananların üzüntü verici olduğunu söyledi.
Halid el-Bataş, ulusal birliğe dönülmesi ve ilkelerin korunması çağrısında bulundu.
Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, FKÖ Yürütme Kurulu’ndaki 9 üyeyle birlikte Filistin Ulusal Meclisi’ne istifasını sunmuştu. Abbas’ın bu kararını komik bir senaryo olarak niteleyen Hamas, Abbas’ı FKÖ Yürütme Kurulu’nu kendi tarzına göre düzenlemeye çalışmakla suçlamıştı.
Filistin Kurtuluş Örgütü Liderleri, geçtiğimiz Cumartesi günü Ramallah’ta toplanmış, 18 üyeli FKÖ Yürütme Kurulu’nun yarısı, Mahmud Abbas’la birlikte istifa etmişti.
İstifaların 1996’dan beri toplanmayan Filistin Ulusal Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırmaya ve yeni bir FKÖ yürütme kurulu oluşturmaya yönelik olduğu açıklanmıştı.
İlgili Haberler
Batı Şeria’da yerleşimci saldırıları ve askerî baskınlar
02 Ekim 2026 16:12
İsrail rejiminden Filistinli siyasetçinin adaylığına engel
02 Ekim 2026 14:19
Dün şehit olan Gazzeli gazeteci: Seyyid Hasan'ın Gazze duruşu şeref ni…
01 Ekim 2026 17:40
Gazze'de öldürülen gazetecilerin sayısı 263'e yükseldi
30 Eylül 2026 18:34
