Politico: Biden Netanyahu'ya küfür etti

img
Politico: Biden Netanyahu'ya küfür etti YDH

Politico, ABD Başkanı Biden'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'ya 's... kötü adamı' şeklinde küfür ettiğini iddia etti. Beyaz Saray, söz konusu bilgiyi yalanladı.




Politico haber kuruluşu, ABD Başkanı Joe Biden'ın kasımdaki başkanlık seçimlerine yönelik stratejisinin ele alındığı köşe yazısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya 's... kötü adamı' şeklinde küfür ettiği öne sürüldü.

Gazetede Jonathan Martin'in imzasıyla yer bulan yazıda, "Yönetimdeki herkes ve nabzı atan her Demokrat gibi Biden da Netanyahu'ya karşı derin bir şüphe duyuyor ve Başkan'la konuşan kişilere göre, İsrail Başbakan'ını özel olarak 's... kötü adamı' olarak nitelendirdi," ifadelerine yer verildi.

Martin, Biden'ın derinlerde yatan korkusunun Netanyahu'nun ABD'yi bölge geneline yayaılacak bir savaşa sürüklemek istemesi ve bunun da bölgeye daha fazla Amerikan kuvvetinin gönderilmesi ve silah tedarikinin devam etmesi olduğunu kaydetti.

İsrail yanlısı Demokrat siyasetçilerin bile Netanyahu'yu ne kadar küçümser hale geldiklerini söylemenin abartı olmayacağı değerlendirmesini yapan Martin, şöyle devam etti:

"Taban gerçekten öfkeli ve bunlar sadece solcular değil. Gazze konusunda gördüğüm kadar derin bir ıstırabı daha önce hiç görmemiştim. Bibi, pek çok Demokrat seçmen nezdinde zehirli ve Biden onunla arasına mesafe koymalı."

Bununla beraber İsrail'in sadık destekçilerinden olan Demokrat Senatör John Fetterman'ı genç Demokrat seçmenlere bu konuda partiye sırtlarını dönmemeleri çağrısında bulunduğunu anımsatan Martin, Fetterman'ın "Bunu görmezden gelirseniz ya da oyunuzu boşa harcarsanız, Bibi'yi etkin bir şekilde güçlendirmiş olursunuz ve kesinlikle Trump'ı güçlendirmiş olursunuz," sözlerini aktardı.

Beyaz Saray yalanladı

Ayrıca Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, Politico'nun iddialarını yalanladı.

Başkan Biden'ın 'bu sözleri sarf etmediğini ve etmeyeceğini' öne süren Bates, 'liderlerin onlarca yıldır hem kamusal hem de özel alanda saygılı ilişkileri sürdürdüklerini' dile getirdi.



Makaleler

Güncel