Gençlerin Siyonizm karşıtlığı Batı basınının radarına takıldı

img
Gençlerin Siyonizm karşıtlığı Batı basınının radarına takıldı YDH

Sosyal medyada ve kamuoyu yoklamalarında, 'Z kuşağının' İsrail rejiminin işgal ve soykırım pratiklerine olan karşıtlığı, Batı basının radarında.




YDH - The Guardian'da yer alan makaleye göre, mevcut tablo ABD'de Z kuşağının İsrail'e karşı yaşlı Amerikalılardan daha şüpheci yaklaştığını gösteriyor.

Makalede, kullanıcıların yarısının 30 yaşın altında olduğu TikTok'ta '#freepalestine' (Özgür Filistin) etiketinin 31 milyar gönderide yer almasına karşılık '#standwithisrael' (İsrail'in yanındayız) etiketinin 590 milyon gönderiye sahip olduğu bilgisine yer verildi.

Makalede, "Bazı politikacılar bunu çoktan fark etti dolayısıyla TikTok'un tamamen yasaklanması çağrıları yapıldı. Bu konudaki tavrınız ne olursa olsun, kesin olan şu: Amerikalı gençleri bir anda Orta Doğu tarihi ve siyaseti konusunda uzman olduklarına inandıran bir uygulama ciddiye alınmaya değer," değerlendirmesi yapıldı.

TikTok'un ileri yaşlardaki insanlar tarafından algılanandan çok daha farklı bir sosyal mecra olduğuna dikkat çekilen makalede, "Yaşlı Amerikalılar TikTok'u hala gençlerin aptalca danslar yaptığı bir uygulama olarak görseler de, çocuklarının dünya görüşünü en çok şekillendiren medya kaynağı olarak görmeye başlamalarının zamanı geldi," denildi.



Makaleler

Güncel