Eski İsrailli yetkililerden itiraflar

img
Eski İsrailli yetkililerden itiraflar YDH

İsrailli eski general, “Gazze Şeridi’nde yaşanan savaş, pusulasını kaybetti ve hiçbir hedefi yok gibi görünüyor” derken, eski bir İsrail istihbaratçısı da “insanlar Hamas’a inanıyor” ifadelerini kullandı.




YDH- İsrail eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Uzi Dayan, İsrail Kanal 14’e konuştu.

Dayan, özellikle “Hizbullah’ın Meron Hava Üssü’nü ve İsrail ordusu tarafından kullanılan 3 yerleşim birimindeki askeri binaları hedef almasının ardından Lübnan cephesindeki durumla ilgili bir soruya şu şekilde yanıt verdi: “Bu cephenin nasıl yönetileceği ve yerlerini terk eden yerleşimcilerin akıbetinin ne olacağını bilmesi için İsrail beklemek zorunda.”

Beklemenin nedeninin ABD ile İsrail arasındaki durumun yanı sıra Gazze’deki durumla ilgili olduğunu belirten Dayan şöyle devam etti: “İsrail ve ABD arasındaki ilişkiler, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle, iki müttefik ülke arasındaki ilişkilerin tarihinde görülmemiş bir gerginliğe sahne oluyor.”

“İsrail yönetimindeki hamaset söylemleri devam edecek, biz daha güçlüyüz ve gizlediklerimiz görünenden daha güçlü şeklindeki bilmeceler sürdürülecek” diyen Dayan, “Ne denilse densin biz caydırıcılık gücümüzü kaybettik ve yerinden edilenler de evlerine dönmedi” şeklinde konuştu.

İsrailli eski General Dayan, “Gazze Şeridi’nde yaşanan savaş, pusulasını kaybetti ve hiçbir hedefi yok gibi görünüyor,” diyerek yönetimin bu konuda bir karar vermesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan İsrail İstihbarat Birimi 8200’ün eski bir üyesi olan Eliyahu Yossian, “Filistinliler Hamas’ın savaşı kazanacağına inanmakta haklılar” dedi.

Bir İsrail medya kuruluşuna verdiği röportajda Yossian, Gazze’de İsrail le Hamas arasında yaşanan çatışmaları Afganistan’da ABD ile Taliban arasında yaşanan çatışmalara benzetti.

Yossian şöyle dedi: “Amerikalılar Afganistan’ı çok kez tonlarca patlayıcı ile bombaladılar, ardından binlerce askerle girip birkaç yıl orada kaldılar ancak sonunda ayrılmak zorunda kaldılar.”

Eski İsrail istihbaratçısı, “Amerikalılar oradan ayrıldıklarında Afgan halkı Taliban’ı seçti, çünkü halk Taliban’a inanıyordu” diye konuştu.

“Filistinlilerin yüzde 71’inin Hamas’a inandığını” belirten Yossian, “İstediğiniz kadar bombalayın ve istediğiniz kadar girin. Sonunda biz gideceğiz çünkü sokaktaki insanlar Hamas’a inanıyor” ifadelerini kullandı.

 



Makaleler

Güncel