ABD, Gazze'ye barış gücü konuşlandırmak üzere görüşmelerde bulunuyor

img
ABD, Gazze'ye barış gücü konuşlandırmak üzere görüşmelerde bulunuyor YDH

Politico, ABD'nin Siyonist rejimin soykırım harekatı düzenlediği Gazze'ye savaştan sonra bir barış gücü konuşlandırılması ve finanse edilmesi konusunda görüşmelerde bulunduğunu iddia etti.




YDH - Politico'nun haberine göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, Gazze'de 'savaş sonrası istikrarın' sağlanması iddiasıyla bir barış gücü misyonunun kurulması ve finanse edilmesi konusunda görüşmeler yürütüyor.

Halihazırda ele alınan seçeneklerin sahada Amerikan askerlerinin olduğu bir senaryoyu içermediği kaydedilen haberde, söz konusu barış gücünün büyük olasılıkla ya çok uluslu ya da Filistinlilerin çoğunlukta olduğu bir güç olacağı belirtildi.

Bunun yanı sıra habere göre diğer ülkelerden askerlerin gelişini destekleyecek bütçenin büyük kısmını Pentagon karşılayacak.

İlk planların yeniden yapılanma, altyapı ve insani yardım için kullanılabilecek bir yardım akışını öngördüğü ve sahadaki durumu istikrara kavuşturacak bir güvenlik gücünü finanse etmek olduğu öne sürülüyor.

Diğer yandan yetkililer, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin 'iki devletli çözüm' konusunda taahhütte bulunulmadan herhangi bir planı onaylamak istememesi nedeniyle, eylemin birkaç hafta veya ay boyunca mümkün olmayacağı konusunda uyarıda bulundu.

Siyonist rejimin tutumunun net olmadığı, zira ABD ile herhangi bir senaryo üzerinde görüşmedikleri ifade edilen haberde, İsrail'in esir takası anlaşmasını beklemeyi tercih ettiğine işaret edildi.

Politico'ya konuşan yetkililer, "İsrail çıkıntılık yapıyor. Yönetim ve İsrail hükümeti ilerleme konusunda hemfikir olsalardı bir şey olurdu ama durum böyle değil," ifadesini kullandı.



Makaleler

Güncel