Siyonist rejim Halep'i vurdu: 33 kişi hayatını kaybetti

img
Siyonist rejim Halep'i vurdu: 33 kişi hayatını kaybetti YDH

İsrail rejiminin Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinin kırsalında pek çok noktayı hedef alan hava saldırılarında 33 kişi hayatını kaybetti.




YDH - Suriye Savunma Bakanlığı, Siyonist rejimin, Halep vilayetinin güneydoğusundaki Isriye'ye saat 01.45 civarında hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Lübnan merkezli el-Meyadin kanalının aktardığına göre saldırıda aynı zamanda Halep kırsalındaki birçok nokta hedef alındı ve 33 kişi hayatını kaybetti.

Bakanlık, İsrail saldırısının İdlib ve Halep'in batı kırsalından terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen bir insansız hava aracı saldırısıyla eş zamanlı olarak gerçekleştiğini belirtti.

Bununla beraber açıklamada, saldırının çok sayıda sivil ve askeri hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına, ayrıca kamu ve özel mülklerde maddi hasar ve kayıplara yol açtığı kaydedildi.

Reuters'ın iki güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre de saldırıda beşi Hizbullah askeri olmak üzere 38 kişi de hayatını kaybetti.

İşgal rejimi, dün de Şam kırsalında bir konutu hedef almış ve iki sivil yaralanmıştı.

SANA'ya konuşan askeri bir kaynak, "Perşembe günü saat 17.50 sularında düşman İsrail, işgal altındaki Suriye toprağı Golan istikametinden Şam kırsalındaki bir konutu hedef alan bir hava saldırısı düzenledi," bilgisini paylaşmıştı.

Konuyla ilgili olarak Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, 21 Mart'ta yaptığı açıklamada İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarının daha geniş çaplı bir bölgesel çatışmaya yol açabileceğini ve Moskova'nın saldırıları kınadığını ifade etti.

BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada Nebenzya, Rusya'nın İsrail'in Mavi Hat bölgesi de dahil olmak üzere Suriye'deki sivil bölgelere yönelik artan hava saldırılarından endişe duyduğunu vurguladı ve bu saldırıları 'sorumsuzca' olarak nitelendirdi.



Makaleler

Güncel