İsmail Heniye: Şehit Süleymani’nin çabaları asla unutulmayacak

img
İsmail Heniye: Şehit Süleymani’nin çabaları asla unutulmayacak YDH

Bir süredir Tahran’da bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bakıri ile görüştü.




YDH- Tasnim haber ajansının haberine göre Tümgeneral Bagheri, İsmail Heniye başkanlığındaki Hamas Siyasi Büro Heyetini kabul etti.

İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, Filistin Cihadı sayesinde bu yıl Dünya Kudüs Günü'nün çok daha görkemli bir şekilde kutlanacağını belirterek, “İslam devriminin başlangıcından bugüne kadar Filistin davası, İran İslam Cumhuriyeti'nin asli stratejilerinden ve hedeflerinden biri olmuştur ve kuşkusuz bu tüm gücüyle devam edecektir” dedi. 

General Muhammed Bakıri, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonunun İsrail rejimini  telafisi imkansız bir yenilgiye uğratan büyük bir operasyon olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Bu gurur verici operasyon, katil İsrail'in yenilmezlik efsanesini yerle bir etti ve Filistin'i İslam dünyasının hatta tüm dünyanın ilk meselesi haline getirdi. Biz, bu operasyonu, düşmana en kısa sürede sürpriz saldırı yapabilecek istihbarat özelliği nedeniyle benzersiz, müstesna ve başarılı bir harekât olarak değerlendiriyoruz. Şehitliği arzulayan böylesine planlamacılara ve savaşçılara sahip olduğunuz için sizi tebrik ediyoruz.

Allah'ın izniyle zatıalinizin ve diğer dostların tedbirleriyle Siyonist rejimin yenilgisi gerçekleşir.” 

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İsrail rejimimin dış destekle ayakta durabildiğine dikkat çekti ve “Eğer Amerikalılar Siyonist rejime yardım etmeseydi bu çöküş şimdiye kadar gerçekleşirdi. Siyonist rejimin karşılık yapabildiği şey masum insanları, kadınları, çocukları öldürmek; hastaneleri yok etmek, kıtlık ve açlık getirmek oldu" dedi.

Filistin halkının her türlü baskıya karşı benzersiz bir direniş gösterdiğini belirtti ve Savunmasız ve mazlum Filistin halkı, İslam'ın gücünü tüm dünya halklarına göstermeyi başardı ve Allah'ın yardımıyla, bu insanlara verilmesi gereken destekle, İslam'ın gücünü ve yakın zamanda gerçekleşecek tatlı zaferi hep birlikte görebileceğiz” diye konuştu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye de İran'ın askeri komutanlarıyla yaptıkları görüşmelerden duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi: 

Şehit Komutan Süleymani'nin dünya mazlumlarının feryatlarının duyulması ve zalim güçlerin ezilmesi için gösterdiği çabalar hiçbir zaman unutulmayacaktır

"Bu toplantının yapılmasının en temel sebeplerinden biri İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin Filistin'e olan ilgisidir. Filistin'deki tali sorunlar, Filistin halkının taleplerinin dikkat çekmesine neden oluyordu; ama Allah'ın izniyle 7 Ekim operasyonu, Filistin halkının yüreğindeki sözlerin dünyanın kulağına ulaşmasını sağladı.” 

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, ayrıca İran silahlı kuvvetlerin ve İran halkının Filistin meselesine verdiği destek ve gösterdiği ilgi, mücahit güçlerimize Aksa Tufanı operasyonunun hedeflerine ulaşmada fazladan bir ruh kazandırdı. Şehit Komutan Süleymani'nin dünya mazlumlarının feryatlarının duyulması ve zalim güçlerin ezilmesi için gösterdiği çabalar hiçbir zaman unutulmayacaktır” dedi. 

Hamas Lideri İsmail Heniye, İran Devrimi liderine, yetkililerine ve Devrim Muhafızları komutanlarına Filistin’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 



Makaleler

Güncel