Filistin halkından İran’a teşekkür

img
Filistin halkından İran’a teşekkür YDH

İran'ın İsrail'e yönelik son saldırısının, Filistinliler tarafından coşkuyla karşılandığı bildirildi.




YDH- İran'ın İsrail'e gece boyu süren cevabını Filistinlilerin sevinç sloganları ve tekbirler ile karşıladığı görüldü. el-Halil halkının gökyüzünde akan füzeleri görünce şunları söylediği duyuldu:

“Kasım Süleymani'nin kanı için, Gazzeli çocukların kanı için... Bugün tarihe geçecek, bugün İslami zaferin başlangıcı olacak... Allahu Ekber, İran kılıcı ulaştı... Allahu Ekber Amerika ve İsrail'in sonu geliyor... Allahu Ekber bu bir Haydarî öfkedir... Allahu Ekber zafer İslam’ın ve Müslümanlarındır... Allahu Ekber ya Hüseyn... Allahu Ekber vurdu, gerçekten vurdu... El-Halil topraklarından Lebbeyk ey İran, Lebbeyk ey Hamaney, Lebbeyk ey Gazze... Filistin'in semaları her aydınlandığında Süleymaniye selam olsun... Allahu Ekber füzeler hedeflerine ulaştı, demir kubbe kevgire döndü... Allahu Ekber bu Gazzeli çocuklarının kanları için... Allahu Ekber, İran ve İman ekseni dışında onlar için hiç kimsenin harekete geçmediği 33 bin şehit için... Allahu Ekber, şeytanın ordusu karşısında imanın ordusu...”

The Guardian, İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının Gazze'deki Filistinlilerden destek gördüğünü bildirdi.

Ebu Abdullah, İsrail'i kastederek, "İlk defa bizim bölgemize düşmeyen bazı roketler gördük. Bu roketler işgal altındaki Filistin'e gidiyordu" dedi.

The Guardian, tam adı yerine ‘Ebu Abdullah’ takma ismini kullanan 32 yaşındaki Gazzeli Filistinlinin şu sözlerine yer verdi: "İran ya da başka bir ülke savaşa girerse Gazze için bir çözümün her zamankinden daha yakın olabileceği konusunda umutluyuz. Amerikalılar sorunun köklerine inmek için Gazze'yi çözmek zorunda kalabilirler.”

The Guardian, Gazze'den dolaşıma sokulan görüntülerde, gökyüzünün İran füzeleri ve İsrail'in savunma sistemleri tarafından aydınlanırken, tehcir edildikleri için çadırlarda yaşayan Filistinliler de dahil olmak üzere pek çok kişinin ıslık çaldığı ve sevinç içinde "Allahu Ekber" diye slogan attığının görüldüğünü belirtti.

Gazeteye konuşan, yedi çocuk babası 52 yaşındaki Mecid Ebu Hamza da şunları söyledi: "Kim İsrail'e saldırmaya karar verirse -tüm dünyanın onun hizmetinde olduğu bir zamanda İsrail'e saldırmaya cesaret ederse- onların ideolojisini paylaşıp paylaşmadığımıza bakılmaksızın Filistinlilerin gözünde bir kahramandır."

Mecid Ebu Hamza sözlerine şöyle devam etti: "Altı aydan fazla bir süredir katlediliyoruz ve kimse bir şey yapmaya cesaret edemiyor. Şimdi İran, konsolosluğu vurulduktan sonra İsrail'e karşılık veriyor ve bu da kalplerimize sevinç veriyor."

Filistinli direniş örgütleri de Suriye'deki konsolosluğuna yönelik İsrail'in saldırısı karşısında İran'ın meşru müdafaa hakkını kullandığını vurguladı.



Makaleler

Güncel