WSJ: Suudi Arabistan ve BAE, İran'a karşı İsrail'le istihbarat paylaştı

img
WSJ: Suudi Arabistan ve BAE, İran'a karşı İsrail'le istihbarat paylaştı YDH

Wall Street Journal gazetesi, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin İran'ın 14 Nisan gece düzenlediği operasyon sırasında ABD ve İsrail ile istihbarat paylaştığını bildirdi.




YDH - İran'ın önceki hafta Şam'daki konsolosluğuna düzenlenen İsrail saldırısından sonra 14 Nisan gecesi Siyonist rejim hedeflerine düzenlediği füze ve insansız hava aracı operasyonunun yankıları sürüyor.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan habere göre Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), hava sahalarını İsrail  ve Amerikan hava kuvvetlerinin kullanımına açarak Siyonist rejime yardımcı oldu ve her iki tarafla da hayati önem taşıyan istihbarat paylaşımında bulundu.

Gazete, "İsrail vereceği yanıtı değerlendirirken Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Arap ortaklarının çıkarlarını da göz önünde bulundurmalı. İsrail'in Gazze'deki saldırıları sırasında Filistinlilerin öldürülmesine duyulan öfkeye rağmen Ürdün ve diğer ortakları, cumartesi günü İsrail'in İran füzelerini ve insansız hava araçlarını püskürtmesine yardımcı oldu," dedi.

Ayrıca gazete, "ABD ve diğerleriyle birlikte bu Arap ortakların oynadığı hayati rol istihbarat tedariki, hava sahalarının açılması ve Ürdün örneğinde olduğu gibi İran füzelerini ve İHA'larını vurma yönündeydi," anımsatması yapıldı.

Gazeteye demeç veren Amerikan önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nin Orta Doğu analisti Stephen Cook, "Bölge ülkeleri İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'dan ne kadar hazzetmeseler de İran hükümetinden daha çok nefret ediyorlar," dedi.



Makaleler

Güncel