İsrailli muhalefet lideri Lapid: Caydırıcılığımızı tamamen yitirdik

img
İsrailli muhalefet lideri Lapid: Caydırıcılığımızı tamamen yitirdik YDH

İsrailli muhalefet lideri Yair Lapid, Netanyahu hükümeti yetkililerine İran'ı tehdit etmeyi bırakmaları çağrısında bulunarak Siyonist rejimin caydırıcılığını tümüyle yitirdiğini belirtti.




YDH - İsrail'de ana muhalefetteki Yeş Atid partisinin lideri Yair Lapid, İran'ın 14 Nisan gecesi Siyonist rejim hedeflerine düzenlediği operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya platformu X'ten (eski adıyla Twitter) paylaşımda bulunan Lapid, "Bu hükümetin bakanlarından sorumlulukla hareket etmelerini istemenin imkansız bir iş olduğu doğru ama medyada konuşmayı ve İran'ı tehdit etmeyi bırakmalılar," dedi.

Lapid, "İsrail devletinin güvenlik politikası ne bir sirk ne de bir halkla ilişkiler çalışmasına konu edilebilir. Bu başarısız hükümet geçilmeli ve bu arada bakanları da çok daha az konuşmalı," ifadelerini kullandı.

Lübnan sınırında yer alan ve son aylarda Hizbullah'ın operasyonlarının hedefi olan yerleşimlerin harabeye döndüğüne işaret eden Lapid, "Geriye kontrolden çıkan Yahudi teröristlerin şiddeti ve İsrail'in caydırıcılığını tamamen yitirmesi kaldı," değerlendirmesini yaptı.

"Eğer bu hükümeti zamanında harekete geçirmezsek, bize yıkım getirecek. Zaten getiriyor da," diyen Lapid, ayrıca erken seçim çağrısını da yineledi.



Makaleler

Güncel