İsrail medyası: İran saldırıdan önce zafer elde etti

img
İsrail medyası: İran saldırıdan önce zafer elde etti YDH

İsrail’in Maariv gazetesinde yayımlanan bir makalede İran’ın İsrail’e saldırmadan önce zafer kazandığı değerlendirmesi yapıldı.




YDH- Sosyal psikolog ve dijital çağda davranış araştırmacısı Liraz Margalit, Maariv gazetesindeki makalesinde, İran’ın Şam’daki konsolosluğuna yapılan saldırıya verdiği yanıtı, “İran, zaferi saldırıdan çok önce elde edilmişti” şeklinde yorumladı.

Margalit, makalesinde “İran’ın zaferi hem kamuoyunda hem de medyada yaşanan çılgınlıkta, İran’ın vereceği yanıtın gergin bekleyişinde ve sonu gelmeyen spekülasyonlarda yatıyordu” ifadelerini kullandı.

İsrailli araştırmacı, eski bir Hava Kuvvetleri generalinin, “İran başarısız oldu ve bir dahaki sefere nasıl daha başarılı olacağını düşünmek zorunda kalacak” demesine şaşırdığını ifade etti.

İran’ın başarısız olmadığını vurgulayan İsrailli araştırmacı, “Oradaki insanlar manyak değil, Tahran’da ne yaptıklarını çok iyi bilen rasyonel insanlar oturuyor. Her adım iyi planlanmıştı” ifadelerini kullandı.

İran’ın tepkisinin esasen sembolik olduğunu, ancak sonuçta İran’ın ne ABD ne de İsrail ile bir cephe açmak istediğini ve bununla ilgilenmediğini yazan İsrailli araştırmacı makalesinde şu ifadelere yer verdi: “İran kendi kurallarına göre oynuyor. Geriye kalan tek şey, mutlak bir rasyonaliteyle, İran’ın nasıl bir incelikle hareket ettiğinden ders çıkarmaktır.”



Makaleler

Güncel