Yale Üniversitesi öğrencilerinden Gazze için açlık grevi mesajı

img
Yale Üniversitesi öğrencilerinden Gazze için açlık grevi mesajı YDH

Yale Üniversitesi'nde öğrenim göre bir dizi öğrenci, üniversitenin Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde devam eden soykırım harekatına katkıda bulunan Amerikan silah üreticileriyle olan bağlantısı nedeniyle açlık grevi yapma tehdidinde bulundu.




YDH - Mondoweiss'in haberine göre, öğrenciler kararlarını üniversite rektörü Peter Salovey'e yazdıkları bir dilekçeyle duyurdu.

Dilekçede, "Yale Üniversitesi'nde bizler, sadece Filistin'in işgal edilmesini ve sömürgeleştirilmesini finanse eden imparatorluğun kalbindeki konfora değil, aynı zamanda bu kitlesel etnik temizlikten kazanç sağlayan bu üniversitenin yatırımlarının sağladığı mesafe ve güvenlikle de bu soykırıma destek olunduğuna tanık olduk," ifadelerine yer verildi.

İsrail'in en büyük müttefiki olan ABD, soykırım harekatının başlangıcından bu yana rejime siyasi, askeri ve istihbarat desteği veriyor.

Dilekçede, "Bu üniversitedeki ve bu ülkedeki varlığımız nekropolitik tarafından tanımlanan bir varoluş. Buradaki yaşamlarımız, Yale ve ABD yönetimlerinin Filistinlilerin ölümüne yaptığı yatırımlar sayesinde var olmaktadır," denildi.

Ayrıca öğrenciler, üniversitenin İsrail saldırısına katkıda bulunan tüm silah üreticisi şirketlerden el çekmesini talep etti.

Geçtiğimiz yıl yüzlerce Yale öğrencisi, Washington'un soykırıma verdiği topyekûn desteği protesto etmek için kampüs çapında bir yürüyüş düzenlemişti.

Gazze savaşının başından bu yana Filistin yanlısı öğrenci aktivizmi ABD genelinde önemli ölçüde arttı.

O zamandan beri Brown Üniversitesi ve Güney Florida Üniversitesi'ndeki öğrenciler benzer açlık grevleri başlattılar.

Geçtiğimiz ay Columbia Üniversitesi'ndeki bir öğrenci topluluğu, İsrail rejiminin apartheid ve soykırım uygulamalarını destekleyen tüm şirketlerin boykot edilmesi yönünde çağrı yapmıştı.



Makaleler

Güncel