Edelstein: İsrail karşılık vermezse, İran her hafta saldırabileceğini düşünecek

img
Edelstein: İsrail karşılık vermezse, İran her hafta saldırabileceğini düşünecek YDH

Başta Amerika olmak üzere müttefikleri, Siyonist rejimi İran'a tekrar saldırmama konusunda ikna etmeye çalışırken İsrailli yetkililer 'karşılık verilmesinde' ısrarcı.




YDH - İsrail parlamentosundaki Dışişleri ve Savunma Komisyonu Başkanı Yuli Edelstein (Likud), ülkenin savaş kabinesi İran'a yeniden saldırma planını tartışırken, Tahran'ın Siyonist rejime yönelik füze ve insansız hava aracı saldırılarını 'normalleştirmesini önlemek' adına karşılık verilmesi gerektiğini savundu.

Jerusalem Post gazetesine konuşan Edelstein, İran'ın Gerçek Vaat Operasyonuna karşılık veren İsrail, ABD, Ürdün, Fransa ve İngiltere'den oluşan beş ordunun yeni kurduğu savunma koalisyona dikkat çekti.

Edelstein, "Bir karşılık verilecek. Gerçekten hiçbir şey olmamış gibi davranabileceğimizi sanmıyorum," ifadelerini kullandı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de benzer şekilde Siyonist rejimin misilleme yapacağını belirtmişti. Ancak 'yeni koalisyon', Siyonist rejimin İran'ı yeniden hedef almasına karşı çıkıyor.

Edelstein, 'misilleme yapılmazsa' İran'ın 'bunun her hafta yapabilecekleri bir şey olduğuna karar verebileceğini' öne sürdü.

Yetkili, "Karşılık vermenin farklı yöntemleri ve araçları var. İsrail İran'a karşı harekete geçtiğinde, Tahran açısından bunun arkasında İsrail ordusunun olduğu çok açık olacaktır. Şöyle söyleyelim, İranlılar uygunsuz eylemlerinin fark edilmeden geçmediğini öğreneceklerdir," diye ekledi.



Makaleler

Güncel