Gazze'deki Şifa hastanesinde ve Beyt Lahiya'da toplu mezarlar bulundu

img
Gazze'deki Şifa hastanesinde ve Beyt Lahiya'da toplu mezarlar bulundu YDH

Gazze Sağlık Bakanlığı ve Sivil Savunma Güçlerine bağlı ekipler, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde günler süren araştırmanın ardından iki toplu mezar buldu.




YDH -  İlk toplu mezar Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nde, ikincisi ise Beyt Lahiya'da bulundu.

Sağlık görevlileri, üzerlerinde uçan İsrail insansız hava araçları tarafından hedef alınabilecekleri korkusuyla kazmayı bırakmadan önce en az dokuz naaş buldu.

Press TV'nin haberine göre çıkarılan naaşlar tam olarak çürümemişti, bu da yakın zamanda öldürüldüklerini gösteriyordu.

Öldürülüp gömülen bazı kişilerin hastanede hasta oldukları ve vücutlarında tıbbi bandajlar bulunduğu anlaşıldı.

Hastanedeki doktorlar ve personel öldürme ve gömme olaylarına şahit olduklarını söyledi. Bazı insanlar hastanenin ana kapısının dışında öldürülmüştü.

Filistin basınında yer alan haberlere göre kriminal inceleme ekipleri Gazze Sağlık Bakanlığı ile birlikte daha fazla ceset aramaya devam edecek.

Siyonist rejim güçleri, 7 Ekim'den bu yana Şifa kompleksine defalarca saldırıp kuşatmış ve hastaneyi harabeye çevirmişti.

Beyt Lahiya'da yaklaşık 20 çürümüş naaşın bulunduğu bir toplu mezar daha keşfedildi. Görgü tanıkları ve bölge sakinleri, naaşların el-Assaf ailesine ait olduğunu söyledi.

Diğer yandan Filistin direniş hareketi Hamas, toplu mezarda İsrail güçlerinin bu ayın başlarında hastaneden çekilmeden önce enkaz altında sakladığı 'çürümüş birkaç naaşın' bulunduğunu bildirdi.

Hamas, son keşfin İsrail güçlerinin yaptıklarının 'sınırı olmadığını' gösterdiğine dikkat çekti.

Ayrıca direniş hareketi, uluslararası toplum bu soykırım karşısında sessiz kaldığı için rejimin suç işlemeye devam edebileceğini vurguladı.

Hamas, Şifa'da bulunan toplu mezarlar, 'infaz vakaları ve enkaz altında kalan yüzlerce naaş' ile İsrail'in 'açık ve iyi belgelenmiş savaş suçlarının' altını çizdi.



Makaleler

Güncel