CNN: İran’ın operasyonu, Refah’ı işgal planlarını erteledi

img
CNN: İran’ın operasyonu, Refah’ı işgal planlarını erteledi YDH

ABD medyası, İsrail'in Refah işgali için ilk adımlarını atmaya hazır olduğunu ancak İran'ın hafta sonu düzenlediği saldırının ardından bu planların ertelediğini açıkladı.




YDH- CNN'in iki İsrailli kaynağa dayandırdığı habere göre, İran'ın misilleme saldırılarına nasıl karşılık verileceğine odaklanan İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ı işgal etme planlarını erteledi.

Uzmanlar, İsrail’in, İran’ın cumartesi başlattığı Sadık Vaat Operasyonu’ndan önce bu hafta Refah’a yönelik işgalini başlatmayı planladığını belirtiler.

İsrail rejiminin Savaş Kabinesi’nde ise İran’a yönelik olası bir saldırı konusunda anlaşmazlıkların devam ettiği bildirildi.

İsrail medyası Kanal 12, İran operasyonunun ardından Savaş Kabinesi’ndeki bölünmenin arttığına işaret etti.

İsrail medyasına göre, bazı İsrailli bakanlar, İran'a karşı acil bir saldırı çağrısında bulunurken, diğerleri ise beklemeyi, hazırlanmayı ve ardından saldırmayı tercih ediyor.

CNN, iki İsrailli kaynağın verdiği bilgilere dayanarak, İsrail'in Refah’ı işgal etmek için ilk adımlarını atmaya hazır olduğunu söyledi. Ancak İran'ın hafta sonu İsrail’e düzenlediği saldırının savaş kabinesinde nasıl karşılık verileceği konusunda hararetli bir tartışmaya yol açmasının ardından bu harekâtı ertelediğini açıkladı.

İki İsrailli kaynak, İsrail Hava Kuvvetleri'nin, işgal hazırlıkları kapsamında bugün, Refah'ın bazı bölgelerine broşürler atmayı planladığını belirtti.

CNN’e göre bu planlar, İran'ın hafta sonu doğrudan İsrail'e düzenlediği saldırıların ardından durduruldu.



Makaleler

Güncel