İran’dan nükleer silah üretme sinyali

img
İran’dan nükleer silah üretme sinyali YDH

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in nükleer tesislere saldırı yapması halinde nükleer programla ilgili mevcut politikanın değiştirilebileceği uyarısında bulundu.




YDH- İSNA haber ajansının bildirdiğine göre İran Devrim Muhafızları Ordusu Nükleer Merkezleri Koruma Komutanlığı Komutanı General Ahmed Hak Taleb, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine yönelik herhangi bir saldırıda bulunması halinde Tahran’ın nükleer programla ilgili şimdiye kadarki barışçı politikasını değiştirebileceğinin mesajını verdi. 

General Ahmed Hak Taleb, “İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer politikasını ve doktrinini gözden geçirmesi ve daha önceki mülahazalarından vazgeçmesi muhtemel ve mümkündür” dedi.

Savunma doktrininde kitle imha silahlarına yer vermediğini belirten ve nükleer programının askeri amaçlı olmadığını vurgulayan İran şimdiye kadar Amerika’nın yaptırımlarına ve tehditlerine rağmen NPT konvansiyondan çekilmemiş ve Uluslararası atom Enerjisi Ajansı’nın nükleer tesislerini denetlemesine izin vermişti.

General Ahmed Hak Taleb’in bu açıklaması, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine herhangi bir saldırı yapması halinde Tahran’ın nükleer silah üretmeye başlayacağının sinyali olarak yorumlandı.

General Ahmed Hak Taleb, İsrail rejiminin saldırı tehditleriyle ilgili yaptığı açıklamada İran silahlı kuvvetlerinin her türlü saldırıya karşı tam bir hazırlık içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Siyonist düşmanın nükleer merkezleri belirlenmiştir ve bu hedeflere ilişkin tüm istihbaratlar bizim elimizdedir. Onların muhtemel bir saldırına cevaben belirlenen hedeflerin yok edilmesi için füzeleri ateşlemek üzere eller tetiktedir. 

Siyonist rejim bizim nükleer tesislerimize yönelik bir eylemde bulunursa kesinlikle net bir karşılık görecek ve onlara misilleme yapmak üzere Siyonist rejimin nükleer merkezlerine gelişmiş silahlarla saldırı operasyonu yapılacaktır.

Uyduruk Siyonist rejim, İran'a baskı yapmak için ülkemizin nükleer merkezlerine saldırı tehdidini bir araç olarak kullanmak isterse, İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer politikasını ve doktrinini gözden geçirmesi ve daha önceki mülahazalarından vazgeçmesi muhtemel ve mümkündür. Devrim Liderinin de dediği gibi bugün artık vurup kaçma dönemi geçmiştir.”

 



Makaleler

Güncel