İran hava savunması quadcopter şüphesiyle aktif oldu

img
İran hava savunması quadcopter şüphesiyle aktif oldu YDH

İran hava savunmasının İsfahan kenti semalarındaki bazı İHA’lara karşı aktif hale geçtiği bildirildi.




YDH- Amerikan ABC televizyonu, Amerikalı bir yetkiliden naklen İsrail’in İran’daki 9 hedefe saldırı düzenlediğini iddia etti.

ABC News’in haberinden sonra sosyal medyada İran’ın Tebriz ve Eseluye bölgeleri ile Irak’ın da bazı bölgelerinin bombalandığına dair haberler yayımlandıysa da söz konusu haberler Irak ve İranlı yetkililer tarafından yalanlandı.

Tebriz’de duyulan patlama sesinin İran hava savunma sisteminin İHA sızması şüphesiyle ateş açmasından kaynaklandığı bildirildi.

İsrail’in jerusalem Post gazetesi, X hesabından yayımladığı haberinde ABC News’i kaynak göstererek İsrail’in İran’ın İsfahan kentindeki bir hedefe saldırı yaptığını bildirdi.

İran havaalanları yönetimi, Tahran, İsfahan, Şiraz ile ülkenin batı bölgelerindeki uçuşların askıya alındığını açıkladı.

İran devlet televizyonu, İsfahan’da hava savunma sistemlerinin şüpheli olarak tanımladığı ‘quadcopter’ adı verilen bazı İHA’lara ateş açtığını ancak kentte olağanüstü herhangi bir güvenlik olayının bulunmadığını bildirdi.

Fars haber ajansı ise İsfahan’ın doğusundaki askeri hava üssü yakınlarında patlamalar duyulduğunu bildirdi. Haberde, patlamaların hava savunma sistemlerinin şüpheli görülen quadcopterlere ateş açmasından kaynaklandığı belirtildi.

Nükleer tesislerde hiçbir güvenlik olayının yaşanmadığı ifade edildi.