Newsweek: Hamas kazanıyor

img
Newsweek: Hamas kazanıyor YDH

Newsweek gazetesinde yer alan makalede, Siyonist rejimin Gazze'deki tüm yıkımına rağmen Filistin direnişinin kazanmakta olduğuna dikkat çekildi.




YDH - Ödüllü gazeteci ve yazar Lee Michael Katz, Newsweek dergisinde kaleme aldığı makalede, Siyonist rejimin 6 aydır sürdürdüğü soykırım harekatının seyri ve 'hedeflerine' ulaşmada ne kadar yol katettiğini ele aldı.

Son haftalardaki esir takası müzakerelerinin çıkmaza girmesini yorumlayan Katz, "Hamas, esirlerin sadece yarısının iadesinde ve iç ve dış baskı altındaki İsrail hükümeti için bile kabul edilemez olduğunu bildiği öbür şartlarda ısrar ediyor," dedi.

Katz, "Normalde bir savaşın kaybedenleri, halklarını etkileyen ölüm ve yıkımı sona erdirmek için teslim olurlar. Hamas öyle değil. Tüm savaş zamanı zafer ve yenilgi normlarına karşı bu şaşırtıcı meydan okumanın gerekçesi basit; şu anda Hamas kazanıyor," ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde, Filistin'in egemen bir devlet olarak tanınması konusunda yoğun bir çaba olduğuna işaret eden Katz, "Dünyanın dört bir yanındaki protestolar 'nehirden denize' bir Filistin ulusu çağrısında bulunuyor. Bu durumda Yahudi devletine yer kalmayacaktır," değerlendirmesini yaptı.

ABD'de, özellikle de öğrenci hareketi içerisinde Filistin'e olan desteğin arttığını kaydeden Katz, şöyle devam etti: 

"Amerika'da suçu durduramayan şehirler, Orta Doğu'ya ağırlık veriyor. Kongre'de, özellikle de Demokratlar arasında, İsrail'in bölge genelinde tehditlerle karşı karşıya olduğu bir dönemde askeri yardım konusunda koşullar getirilmesi yönünde baskı artıyor. Protestocular, Başkan Joe Biden'ı 'Soykırımcı Joe' diye kovalıyor ve Demokrat politikacıları 2024'te yapılacak bir protesto oylaması konusunda telaşa düşürüyor."

TikTok platformunun Siyonist rejime olan öfkeyi körüklediğini anımsatan Katz, ayrıca kamuoyu desteğinin arttığı bu koşullarda Filistin direnişinin müzakere masasında elinin güçlendiğini belirtti.



Makaleler

Güncel