Netanyahu, esir takası müzakerecilerini hedef aldı

img
Netanyahu, esir takası müzakerecilerini hedef aldı YDH

İsrail Başbakanı Netanyahu, ateşkes ve esir takası görüşmelerinden sorumlu müzakere heyetin üyelerini 'yanlış bilgilendirme' yapmak ve 'esirlerin aileleri arasında umutsuzluk tohumları ekmekle' suçladı.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün gerçekleştirilen savaş kabinesi toplantısında soykırım harekatının devam ettiği Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakerelerinden sorumlu heyeti hedef aldı.

Jerusalem Post'un aktardığına göre Netanyahu, "Müzakere heyetinden gelen yanlış bilgilendirmeler, sadece esirlerin iadesi çabalarına zarar veriyor," ifadesini kullandı.

Netanyahu, "Eğer müzakere heyetinde, sırf siyasi amaçlarla medyada isim vermeden yalan manşetler attırmak için siyasi kademenin kararlarını kabul etmeyecek olan birileri varsa, terbiyeli olsun ve burada durmasın," dedi.

Siyonist rejimin savaş kabinesi, esirler konusunu görüşmek üzere 12 gün sonra ilk kez dün akşam toplandı.

Bu ayın başlarında müzakere heyetinin üyeleri, İbranice yayın yapan Kanal 12'ye anlaşma konusunda fırsatların defalarca kaçırıldığını ve başbakanlık tarafından göz ardı edildiğini ifade etmişti.

Müzakere ekibinden bir üye, "Netanyahu olmasaydı anlaşma olurdu diyemem ama anlaşma ihtimalinin daha yüksek olacağını söyleyebilirim," demişti.

Görevli, "Dahası, aralık ayından itibaren, net olarak ocak ayından itibaren, müzakere etmediğimiz herkes için açık. Bu tekrar tekrar oluyor; gündüz yetki alıyoruz, sonra başbakan gece telefonla arayıp 'onu söylemeyin', 'bunu onaylamayın' talimatı veriyor ve bu şekilde hem heyet liderleri hem de savaş kabinesini tepeliyor," diye konuşmuştu.

Diğer yandan kamu yayın kurumu KAN'ın haberine göre Netanyahu, ayrıca Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı da yakın zamanda yapılan bir güvenlik kabinesi toplantısında hassas toplantılardan bilgi sızdırmakla suçladı.

Toplantıda Netanyahu, "Ne zaman savunma bakanı, Mossad başkanı ve Şin Bet başkanı ile küçük toplantılara katılsam her şey sızdırılıyor. Mossad Başkanı ya da Şin Bet Başkanı olmadığını biliyorum, peki kim olabilir?" dedi.



Makaleler

Güncel