İsrail Merkez Komuta subayı da istifa ediyor

img
İsrail Merkez Komuta subayı da istifa ediyor YDH

İstihbarat şefininin ardından İsrail Merkez Komuta subayının da istifa etmeyi düşündüğü bildirildi.




YDH- İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, İsrail ordusunun Merkez Komutanı MG Yehuda Fox'un Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye üç yıl bu görevde kaldıktan sonra önümüzdeki Ağustos ayına kadar emekli olacağını bildirdiğini açıkladı.

İsrail gazetesi, Yehuda Fox'a yakın kaynakların, kendisini 7 Ekim'de başarısız olan genelkurmayın bir parçası olarak gördüğünü ve diğerleri gibi görevini sona erdirme zamanının geldiğini söylediğini aktardı.

Ayrıca, İsrail medyası İsrail ordusundaki kaynakların, daha üst düzey yetkililerin Pesah Bayramı'ndan sonra istifalarını açıklamalarının beklendiğini söylediğini de aktardı.

Söz konusu medya, toplu istifa dalgasının, 7 Ekim'deki başarısızlıkla ilgili soruşturmaların arkasından geldiğine dikkat çekti.

Medya, bunun da İsrail ordusunun genelkurmay başkanlığında yeni bir atama dalgasına yol açacağını vurguladı.

İbranice yayın yapan haber sitesi Walla dün yayımladığı bir haberde, İsrail Askeri İstihbarat Müdürlüğü Aman'ın direktörü Tümgeneral Aharon Haliva’nın, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'teki başarısızlığının sorumluluğunu üstlenerek istifasını İsrail Genelkurmay Başkanlığı'na sunduğunu bildirmişti.



Makaleler

Güncel