Yemen ABD ve İsrail gemilerini vurmaya devam ediyor

img
Yemen ABD ve İsrail gemilerini vurmaya devam ediyor YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, ABD ve İsrail gemilerini hedef alan bir dizi operasyonun gerçekleştirildiğini duyurdu.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz, Aden Körfezi ve Hint Okyanusu'nda İsrail bağlantılı gemileri ve söz konusu su yollarındaki Amerikan savaş gemilerini hedef alan bir dizi operasyon düzenlediklerini bildirdi.

Yahya Seri, Yemen Deniz Kuvvetleri’nin Aden Körfezi'ndeki ABD bandıralı MAERSK YORKTOWN konteyner gemisini, birkaç gemi savar füzesiyle tam isabetle vurduğunu bildirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü açıklamasında ayrıca, Yemen İnsansız Hava Kuvvetleri’nin iki operasyon gerçekleştirdiğini, bunlardan ilkinin Aden Körfezi’nde bir Amerikan destroyerini, diğerinin ise Pasifik Okyanusu’nda bir İsrail gemisini hedef aldığını duyurdu.

İsrail gemisinin en son dokuz gün önce Güney Afrika yakınlarında, Ümit Burnu rotasında konumunu güncelleyen MSC VERACRUZ olduğu tespit edildi. Yemen Silahlı Kuvvetleri daha önce yaptığı açıklama ile İsrail bağlantılı gemilerin Süveyş Kanalı öncesi rotalarını kesme sözü vermişti.

Yahya Seri, İnsansız Hava Kuvvetleri'nin operasyonlarının belirlenen hedeflere ulaştığının altını çizdi.

Seri, "Yemen Silahlı Kuvvetleri, sevgili Yemen'i savunmak ve mazlum Filistin halkına destek pozisyonunu teyit etmek için Kızıldeniz, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'ndaki tüm düşman hedeflere karşı daha fazla askeri önlem almaya devam edecektir" dedi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri 10 Nisan 2024 tarihinde yaptığı bir açıklama ile de Yemen halkına yönelik devam eden saldırılara bir yanıt olarak ve Gazze'deki Filistin halkıyla dayanışma amacıyla Aden Körfezi'nde dört operasyon gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Ramazan Bayramı’nın ilk gününde çok sayıda gemiyi hedef almıştı. Bu gemilerin arasında MSC DARWIN ve MSC GINA adlı iki İsrail gemisi ve ABD'ye ait gemiler de vardı.

Eylemlerini daha yoğunlaştıran Yemen güçleri çok sayıda insansız hava aracı kullanarak Aden Körfezi'nde bir ABD savaş gemisini vurmuştu. Yemen Silahlı Kuvvetleri, gemilerin gemisavar füzeler ve insansız hava araçlarının bir kombinasyonu kullanılarak hedef alındığını açıklamıştı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Filistin halkına desteği Kasım 2023'ten bu yana devam ediyor.



Makaleler

Güncel