İsrail, Refah işgali için hazırlıkları tamamladı

img
İsrail, Refah işgali için hazırlıkları tamamladı YDH

İsrail rejiminin Gazze’nin güneyindeki yaklaşık 1.5 milyon kişinin yaşadığı Refah kentini işgal etmek için hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.




YDH- İbranice yayın yapan Maariv gazetesi, “Refah'ın işgali için her şey hazır” başlığıyla duyurduğu haberinde Reuters ve Sky News Arabia tarafından yayımlanan uydu görüntülerini yayımladı.

Haberde uydu görüntülerinin Refah’tan tehcir edilecek insanların barınması için Han Yunus'ta kurulan çadır kente ait olduğu ifade edildi.

İsrail rejimi, savaşın ilk aylarında direnişin askeri altyapısının Gazze Şeridi’nin kuzeyinde olduğunu iddia etmiş ve kuzeyi yoğun şekilde havadan bombalayarak halkı güneye tehcir etmişti.

Kuzeyde direnişe karşı hiçbir askeri başarı kazanamayan rejim güçleri ocak ayından itibaren bu kez saldırılarını Gazze’nin orta kesimlerine özellikle de Han Yunus’a yoğunlaştırdı. Hiçbir somut kanıt gösterememekle birlikte Han Yunus’ta direnişe çok ağır darbe vurduğunu iddia eden İsrail rejimi, geçtiğimiz haftalarda sadece bir tugay bırakarak tüm güçlerini Han Yunus ve çevresinden çekti.

İsrail rejimi haftalardır, direnişin askeri altyapısının Refah’ta olduğunu iddia ediyor ve diğer bölgelerden tehcir edilen yaklaşık 1.5 milyon kişinin yaşadığı Refah kentini işgale hazırlanıyordu.   

New York Times’ın Refah kentine kapsamlı bir kara saldırısının başlaması halinde, kıyı şeridindeki insani yardım bölgesinin buradan tehcir edilecek halkı kabul etmek için belirlendiğine dair haberini nakleden Maariv, İsrailli bir askeri kaynaktan naklen Gazzeli mültecilerin sayısının önemli ölçüde artacağını yazdı. 

İsrailli kaynağın sözlerinin, rejim güçlerinin yakın gelecekte Refah'a girmeyi planladığına işaret ettiğini belirten gazete, beklenen saldırı sırasında sivillerin Refah'tan tehcir edilmesinin planladığını duyurdu. 

 



Makaleler

Güncel