İsrailli komutan: Hamas Refah'ta stratejik bir pusu hazırlıyor

img
İsrailli komutan: Hamas Refah'ta stratejik bir pusu hazırlıyor YDH

İsrailli subay, Refah’ın, savaşmanın çok zor olduğu bir yer olduğunu söyledi.




YDH- İsrailli yedek Tümgeneral Israel Ziv, İsrail resmi yayın kuruluşu Kan'a bağlı Reşet Bet Radyo'ya verdiği röportajda, işgal ordusunun Refah'ta yaklaşan operasyonunun sonuçlarına değindi.

Daha önce İsrail ordusunda Harekat Dairesi Başkanı olarak görev yapan Ziv şunları söyledi: “Refah şehri, savaşmanın çok zor olduğu bir yer. Hamas'ın, İsrail'in başına gelecek bir felaket yaratmak için bize stratejik bir pusu hazırladığından hiç şüphem yok. Mısır ve Amerika'nın hassasiyetinin yanı sıra, bizim Gazze’de yaptığımız her şeyden çok daha büyük riskler içeren bir operasyona girişiyorsunuz."

Ziv şöyle devam etti:

“Eğer süreci tamamlarsanız ve Refah yönetimini devralmaya hazır bir alternatifiniz varsa o zaman Hamas'ı dağıtmayı başarabilirsiniz. Ama bunu Han Yunus'ta ve Gazze Şeridi'nin geri kalanında olduğu gibi yaparsanız, boşluk bırakıp oradan çıkarsınız. O zaman Hamas orayı geri alır, peki biz ne yapıyoruz?

Aynı deneyimin sanki hiçbir şey öğrenmemişiz gibi Refah'ta tekrarlanması çok hayal kırıklığı yaratıyor ve ben buna karşıyım.

Bu, Smotrich ve Ben Gvir'in baskısı altındaki başbakanın siyasi davranışıdır.

Bana göre başbakan çok zayıf ve güvenlik dışı standartlara göre hareket eden Ben Gvir ve Smotrich'in baskısına maruz kalıyor ve kararlar bu şekilde alınıyor."



Makaleler

Güncel