Direniş yetkilisi: İsrail'in tutumunda köklü bir değişiklik yok

img
Direniş yetkilisi: İsrail'in tutumunda köklü bir değişiklik yok YDH

Filistinli bir direniş yetkilisi, "direnişin müzakerelerde İsrail'in önerisini incelemeye devam ettiğini" söyledi.




YDH- Filistinli bir direniş yetkilisi el-Meyadin'e yaptığı açıklamada "direnişin müzakerelerde İsrail'in önerisini incelemeye devam ettiğini ancak köklü değişiklikler yapılmadığı sürece kabul edilmesi yönünde büyük bir beklenti olmadığını" bildirdi.

Yetkili, İsrail'in önerisinin pozisyonda temel bir değişikliği yansıtmadığını ve İsrail'in çekilmesi ve kapsamlı bir ateşkes konusuna net cevaplar vermediğini doğruladı.

Yetkili, Hamas'ın "öneriyi hâlâ incelediğini ancak köklü değişiklikler yapılmadığı sürece kabul edileceğine dair büyük bir beklenti olmadığını" söyledi.

Filistin direnişiyle ilgili konularda uzman olan Hani ed-Dali de el-Meyadin'e yaptığı açıklamada anlaşmanın maddelerinden birinin, işgal hapishanelerinde ömür boyu tutulan çok sayıda Filistinli tutuklunun serbest bırakılması karşılığında 20 ila 40 esirin ve dört ya da beş kadın İsrail ordusu üyesinin ya da yaşlı İsrail ordusu üyelerinin serbest bırakılması olduğunu söyledi.

İsraillilerin el-Raşid Caddesi'nin başından Cuhr ed-Dik bölgesine çekilme konusunda esneklik gösterebileceğini ve yerlerinden edilen Filistinlilerin geri dönüşü konusunda esnek olunması gerektiğini vurguladı.

Ed-Dali, işgalcilerin önerilerinin tam bir anlaşma değil kısmi bir anlaşmanın şartları olduğuna dikkat çekti.

 



Makaleler

Güncel