İsrailli bakanlar: Refah işgali gerçekleşmezse Netanyahu hükümeti devrilmeli

img
İsrailli bakanlar: Refah işgali gerçekleşmezse Netanyahu hükümeti devrilmeli YDH

İki İsrailli bakan, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına açıkça karşı çıkarak, Refah kentinin işgal edilmemesi halinde Benyamin Netanyahu hükümetinin var olma hakkının kalmayacağını söyledi.




YDH - Aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotriç ve savaş kabinesi bakanı Benny Gantz, Filistin direnişine karşı 'mutlak zaferin' elde edilmesi çağrısı yaptı.

Smotriç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Netanyahu'ya hitaben "Eğer beyaz bayrak çekmeye karar verir ve İsrail'in güvenliğini yeniden tesis etmek için Hamas'ı yok etmeyi amaçlayan Refah'ı işgal planını iptal ederseniz,sizin başkanlığınızdaki hükümetin var olma hakkı olmayacaktır," dedi.

Smotriç, "Mısır anlaşması aşağılayıcı bir teslimiyettir, esirleri ölüme mahkum etmektedir ve her şeyden önce İsrail devleti açısından acil bir varoluşsal tehlike oluşturmaktadır," ifadelerini kullandı.

Eski Savunma Bakanı ve Netanyahu'nun önde gelen rakipleri arasında yer alan Gantz da Refah'ın işgal edilmesi gerektiğini savundu.

Partisi tarafından yapılan açıklamada, "Refah'a girmek Hamas'a karşı verilen uzun mücadelede önemlidir," denildi.

Açıklamada, "Esirlerin iadesi için tüm savunma kurumlarının desteklediği, savaşı sona erdirmeyi gerektirmeyen sorumlu bir taslak oluşturulursa ve 7 Ekim'de hükümeti yöneten bakanlar bunu engellerse, hükümetin varlığını sürdürmeye hakkı olmayacaktır," yorumu yapıldı.

Öte yandan, Refah'a yönelik işgale karşı çağrıların arttığı dönemde Gazze'de esir takası anlaşmasına varılması yönündea diplomatik çabalar yoğunlaştı.



Makaleler

Güncel