“Netanyahu kuzeyi Hizbullah'ın insafına bıraktı”

img
“Netanyahu kuzeyi Hizbullah'ın insafına bıraktı” YDH

Eski İsrail Genelkurmay başkan yardımcısı, Hizbullah'ın Metulla yerleşimini hedef alan saldırılarının ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya ağır eleştirilerde bulundu.




YDH- El-Meyadin, Yedek Tümgeneral ve İsrail eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan’ın, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Metulla yerleşim birimini hedef alan tanksavar füze saldırısının ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya çok sert eleştirilerde bulunduğunu bildirdi.

İsrail Kanal 12'nin aktardığına göre Golan, "Netanyahu Refah'ta stratejik önemi olmayan bir operasyon hakkında gevezelik ederken, Metulla Hizbullah'ın ateşi altında, korkunç başarısızlık yoğunlaştıkça şehirler ve kasabalar terk ediliyor" dedi.

Golan "Netanyahu'nun kuzeyi ezdiğini ve Hizbullah'ın insafına bıraktığını" vurguladı.

Bu arada Kanal 12'nin kuzeydeki muhabiri Guy Varon, Metulla'ya son bir gün içinde 12 tanksavar füzesi atıldığını ve bunlardan dördünün bir eve isabet ettiğini bildirdi.

Varon, kuzeydeki yerleşimcilerin "bir Yahudi bayramını daha yerleşim yerlerinin dışında geçirdiklerini", yüzlercesinin tahliye edildiğini, el-Celil’deki 150 bin yerleşimcisinin ise hâlâ savaş bölgesinde olduğunu belirtti.

Muhabire göre, bu yerleşimciler İsrail hükümetinin durumu değiştirmek için çalıştığını düşünmüyor, çünkü şimdiye kadar tek bir plan bile sunulmadı.

Muhabir, kuzeydeki yerleşimcilerin bir gün kendilerine durum çözülmeden yerleşimlerine dönebileceklerinin söylenmesinden korktuklarını da sözlerine ekledi.