FHKC Direniş’in ateşkes taleplerine bağlılığını bildirdi

img
FHKC Direniş’in ateşkes taleplerine bağlılığını bildirdi YDH

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, İsrail’in Direniş'in taleplerine boyun eğmediği sürece ateşkeste ilerleme kaydedilmeyeceğini bildirdi.




YDH- Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Direnişi gruplarının geri kalanının ateşkes taleplerine bağlılığını vurguladı.

Filistin Direnişi, Gazze'ye yönelik saldırıların tamamen durdurulmasını, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesini, esir takası anlaşması yapılmasını ve yerlerinden edilen tüm kişilerin evlerine geri dönmesini talep etmekte.

FHKC, Direniş'in haklı taleplerine olan bağlılığının altını çizdi.

FHKC, “Tüm direniş grupları arasında tam ve kapsamlı bir koordinasyon var. Direnişin talepleri konusunda görüş birliği var.” dedi.

“İşgal bu haklı taleplere boyun eğmediği sürece müzakerelerde ilerleme kaydedilmeyecektir” diyen FHKC, açıklamasına şöyle devam etti: “Top şimdi, özellikle Başbakan Benjamin Netanyahu'nun dar siyasi hesapları nedeniyle bu taleplere yanıt vermek istemeyen, ertelemeye ve uzlaşmaz davranmaya devam eden işgalin sahasında.”

FHKC, Direniş gruplarının “tüm seçeneklerle ve sahadaki tüm gelişmelerle ilgilenmeye, Filistin halkını savunmaya ve başta Refah kenti olmak üzere her türlü Siyonist saldırganlığa karşı koymaya hazır olduğunu” vurguladı.



Makaleler

Güncel