Gazze'deki esirlerin aileleri, Netanyahu'dan anlaşmayı kabul etmesini talep etti

img
Gazze'deki esirlerin aileleri, Netanyahu'dan anlaşmayı kabul etmesini talep etti YDH

Gazze'de esir olarak tutulan Hersh Polin'in babası, ailelerin siyasi oyunların arasında kaldığını ve ölü ya da diri tüm esirlerin geri getirilmesi için esir takası anlaşmasının derhal kabul edilmesini talep etti.




YDH - Oğlu Hersh Gazze'de esir tutulan Jon Polin, Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği demeçte, Başbakan Benyamin Netanyahu ve hükümetine esir takası anlaşmasını derhal kabul etmesi çağrısı yaptı.

Polin, "İsrail, ABD ve Hamas olmak üzere herkesin bir oyun oynadığını görüyorum. İster mevcut hükümetle ister başka bir hükümetle olsun, anlaşma konusunda ısrara devam edeceğim, bunu başaracağız. Tüm esirleri mümkün olan en kısa sürede geri getirecek bir anlaşmadan yanayız," dedi.

'Esirlerin sırtından siyaset yapılmasını' eleştiren Polin, "Bunun devam ettiğine hiç şüphe yok. Ben Gvir'ler ve Smotrich'lerle siyasi oyunların arasında kalmış vaziyetteyz. Biz ebeveynler olarak tek bir şey istiyoruz, o da esirleri derhal geri almak," ifadelerini kullandı.

Dün Kudüs'te düzenlenen ve esir takası anlaşmasına varılması çağrısı yapılan mitinge de katılan Polin, "Anladığım kadarıyla anlaşma tüm esirlerin iki ya da üç aşamada serbest bırakılmasını içeriyor. Üst düzey Amerikalı yetkililerin söylediği bu. Neyin doğru olup olmadığını bilmiyorum. Ölü ya da diri tüm esirlerin serbest bırakılmasından bahsediyoruz," diye konuştu.

Öte yandan Esirler ve Kayıp Aileleri Forumu adlı platformdan yapılan açıklamada da Netanyahu'ya siyasi baskılara aldırış etmeme ve esirleri geri getirme çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Holokost Anma Günü arifesinde, size her yıl verdiğiniz sözü hatırlatıyoruz: Bir daha asla. Şimdi liderlik ve cesaret gösterme ve 132 esirin tamamını geri getirmek için çalışma zamanı. Bu fırsatı kaçırırsanız tarih sizi affetmeyecekti, çünkü esirlerin iadesi milli yeniden inşa ve yeniden diriliş için bir ön koşuldur," denildi.

Daha önce Arapça Sky News, üst düzey bir Arap yetkilinin anlaşma taslağının şimdiye kadar önerilenlerin en iyisi olduğunu söylediğini aktarmıştı.

Yetkili, "Başbakan Netanyahu ve bazı Hamas liderlerinin hesapları anlaşmayı onaylama kararını zorlaştırıyor. Hamas İsrail'in taleplerini kabul etse bile Netanyahu siyasi nedenlerle anlaşmayı reddedebilir," demişti.



Makaleler

Güncel