İsrail ordusu, Refah sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdi

img
İsrail ordusu, Refah sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdi YDH

Esir takası müzakerelerinde ilerlemeler kaydedilirken Siyonist rejim güçleri, Refah sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdi.




YDH - İsrail ordusu, Refah sınır kapısının Filistin tarafının kontrolünü gece saatlerinde ele geçirdiğini duyurdu.

Ordunun açıklamasına göre işgal güçleri, Mısır'dan yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıktaki geçidin Filistin tarafında tam kontrol sağladı.

Saldırı, İsrail ordusunun 162. Tümeni ve 401. Zırhlı Tugayı tarafından gerçekleştirildi ve Refah'ın doğusunda faaliyet gösteren özel birliklerle iş birliği yapıldı.

Refah sınır kapısında iletişim müdürü olarak görev yapan Vail Ebu Ömer, işgal güçlerinin bölgeye ulaşmasından bu yana Mısır tarafından Gazze'ye yapılan tüm insani yardım sevkiyatlarının durduğunu bildirdi.

Haaretz'in haberine göre İsrail tanklarının salı günü erken saatlerde Refah'a girdiğini doğrulayan Mısırlı bir yetkilinin, saldırının kapsamının sınırlı olduğu sözlerini aktardı.

Sınırı geçmeye çalışan onlarca Gazzeli, Mısır ordusu tarafından durduruldu

Öte yandan Jerusalem Post'un Maariv gazetesine dayandırdığı haberine göre onlarca Gazzeli Refah'tan Mısır'a geçmeye çalışırken Mısır ordusu tarafından engellendi.

Gazete, kent sakinlerinin Refah ile Sina Yarımadası arasındaki sınırın batı tarafından Mısır topraklarına geçmeye çalıştıklarını bildirdi.

Habere göre sınırı geçmeye çalışan Gazzeliler, Mısır askeri güçleri tarafından durduruldu.

Geçtiğimiz hafta Filistin'in Mısır Büyükelçiliği, Gazze'den kaçan on binlerce Filistinli için geçici oturma izni istediğini ve bunun çatışma sona erene kadar Filistinliler için koşulları kolaylaştıracağını açıklamıştı.

The Media Line'a göre, Mısır'a kaçan Filistinlilerin çoğu, aracılara 6 bin ila 12 bin dolar arasında ödemeler yapıyor.