General Kaani: Tüm caniler bilsin ki yaptıkları not edildi

img
General Kaani: Tüm caniler bilsin ki yaptıkları not edildi YDH

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı, İran'a karşı İsrail'i savunmak üzere savaş uçaklarını konuşlandıran İngiltere, Almanya ve Fransa'yı uyardı.




YDH- Press TV’nin bildirdiğine göre, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, dün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz ay İran tarafından düzenlenen misilleme operasyonuna karşı İsrail rejimini savunmak üzere savaş uçaklarını konuşlandıran İngiltere, Almanya ve Fransa'ya yönelik bir uyarıda bulundu.

Kaani, “Tüm suçlular bilmelidir ki, aldıkları tedbirler ve işledikleri suçlar kendi hesaplarına yazılmıştır” dedi.

“Fransa, Almanya ve İngiltere o gece uçakları konuşlandırdıklarını ve meselenin bittiğini düşünmemeli. Evet, o gece bitti ama zamanı geldiğinde hesap verecekler” diye ekledi.

Komutan, Devrim Muhafızları Generali Muhammed Hadi Hacı Rahimi'nin öldürülüşünün 40. günü münasebetiyle düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Hacı Rahim, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi ve beraberlerindeki beş subay 1 Nisan'da İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran diplomatik binasına düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmişti.

İran Devrim Muhafızları misilleme olarak 13 Nisan günü geç saatlerde işgal altındaki toprakları insansız hava araçları ve füzelerle hedef almıştı. ‘Gerçek Vaat Operasyonu’ olarak adlandırılan misilleme saldırıları, bu topraklardaki İsrail askeri üslerine ağır hasar vermişti.

Kaani, ABD ve NATO'nun tüm Batı askeri ittifakı, İran'ın operasyonuna karşı işgalci rejimi savunmak için tüm askeri kapasiteleriyle katkıda bulunduğunu bildirdi.

“İran'ın operasyonunu engellemek için Karadeniz'e yedi ila sekiz kadar donanma grubu konuşlandırıldı” diyen Kaani, operasyon gecesi boyunca bölge semalarında 200'den fazla uçağın uçuş yaptığını da sözlerine ekledi.

Operasyonun gerçekleştirildiği hava sahasını “hava savunması konusunda dünyanın en yoğun noktası” olarak tanımlayan komutan, operasyonu “eşi benzeri görülmemiş ve tarihte bugüne kadar başarılamamış” olarak nitelendirdi.

Kaani, İslam Cumhuriyeti'nin daha önce ilgili çeşitli tarafları yaklaşan operasyon hakkında bilgilendirdiğini hatırlattı.

“Gerçek Vaat açık bir operasyondu... Operasyonun zamanı Siyonist rejim ve ABD için gün ışığı gibi açıktı” diyen Kaani, İslam Cumhuriyeti'nin operasyon sırasında “gücünü, kararlılığını ve kudretini tüm dünyaya gösterdiğini” kaydetti.

Komutan, “Gerçek Vaat Operasyonu'nun zaferi, işgal altındaki topraklara ulaşan füze ve insansız hava araçlarının sayısıyla sınırlı değildir” dedi. “Bu operasyonda analiz edilmesi uzun zaman alacak pek çok sır var” diye ekledi.

Kaani, İran Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei'nin operasyonda oynadığı rolü de selamladı.

“Dünyada kim böyle bir karar almaya cesaret edebilir?” diye soran Kaani, İsrail'in en büyük müttefiki olan ABD'nin bile İsrail'in terör saldırısının ardından mücadeleye girmeyeceğini açıkladığını hatırlattı.

Bu arada komutan, bölge ve bölge dışı ülkelere, ABD'nin İran operasyonu sırasında İsrail rejimini koruyamamasından ders almalarını tavsiye ederek, Washington'a fazla güvenmemeleri çağrısında bulundu.



Makaleler

Güncel