Eski Mossad yetkilisi: Savaşı açıkça kaybettik

img
Eski Mossad yetkilisi: Savaşı açıkça kaybettik YDH

Bazı üst düzey İsrailli yetkililer tarafından yapılan açıklamalar, Gazze'deki savaşın kaybedilmekte olduğuna dair İsrail'de giderek artan resmi görüş birliğini yansıttığını belirtildi.




YDH- İsrail medyasında, İsrail'in Gazze'deki savaşı kazanamayacağına dair açıklama ve haberler artmaya devam ederken ve daha önce birçok kez kontrolü ele geçirdiğini iddia ettiği Şerid’in farklı bölgelerinde Direniş gruplarıyla yeniden şiddetli çatışmalar yaşanırken, Knesset üyesi Ram Ben-Barak İsrail'in bugünkü durumunu tanımlamak için eskisinden daha karanlık yorumlar yaptı.

El-Meyadin’in bildirdiğine göre, İsrail Ordu Radyosu'na konuşan Mossad'ın eski başkan yardımcısı ve İstihbarat Hizmetleri Bakanlığı ile Stratejik İşler Bakanlığı'nın genel müdürü olan Ben-Barak, “Gazze'deki savaşın amaçsız olduğunu” ve İsrail rejiminin “açıkça kaybettiğini” belirtti.

Ben-Barak, "Filistinli gruplar her gün İsrail askerlerinin öldürüldüğünü, yaralandığını, askeri araçların imha edildiğini duyuruyor ve bazı operasyonlarını belgeleyen videolar yayımlıyor." dedi.

Ben-Barak şöyle devam etti: “Aynı bölgelerde savaşmak zorunda kalıyoruz ve sonunda daha fazla asker kaybediyoruz. Ayrıca uluslararası alanda da gerilemeler yaşıyoruz, ABD ile ilişkilerimiz önemli ölçüde kötüleşiyor ve İsrail ekonomisi düşüşte.”

Ben-Barak “Bana başardığımız tek bir şey gösterin” diye ekledi.



Makaleler

Güncel