Yemen ABD’ye ait 5. SİHA’yı düşürdü

img
Yemen ABD’ye ait 5. SİHA’yı düşürdü YDH

Yemen Silahlı Kuvvetler sözcüsü, Yemen hava savunma sistemlerinin ABD'ye ait MQ9 tipi bir SİHA'yı düşürdüğünü açıkladı.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bir açıklama yaparak, Yemen hava savunma sistemlerinin, ABD’ye ait MQ9 tipi SİHA’yı (silahlı insansız hava aracı) düşürdüğünü bildirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Filistin halkının acılarının zaferi için ve ABD-İngiltere'nin ülkemize yönelik saldırganlığına karşılık olarak Yemen Silahlı Kuvvetleri Hava Savunma Güçleri, Allah'ın yardımıyla bir uçağı düşürdü.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Hava Savunma Güçleri, Yüce Allah'ın yardımıyla, el-Beyda vilayetinin hava sahasında düşmanca görevler gerçekleştiren bir ABD MQ9 uçağını düşürmeyi başardı.

Uçak yerel yapım bir karadan havaya füze ile hedef alınmış olup, uçağın düşürülmesine ilişkin görüntüler inşallah daha sonra yayımlanacaktır.

Bu uçağın düşürülmesi, Marib Valiliği hava sahasında aynı tipte bir başka uçağın düşürülmesinden sadece birkaç gün sonra gerçekleşti.

Bu operasyonla birlikte Yemen Silahlı Kuvvetleri, Vaat Edilen Fetih ve Kutsal Cihat savaşı sırasında bu tipte beş uçağı düşürmeyi başarmıştır.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, ülkemize yönelik ABD-İngiliz saldırganlığına karşı koymak için savunma yeteneklerini geliştirmeye devam edecek ve kuşatma kaldırılana ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik saldırı durdurulana kadar mazlum Filistin halkının zaferi için askeri operasyonlarını sürdürmeye devam edecektir.”



Makaleler

Güncel