ABD, Kızıldeniz'de bir günde bir yıllık Tomahawk stokunu tüketti

img
ABD, Kızıldeniz'de bir günde bir yıllık Tomahawk stokunu tüketti YDH

Foreign Policy dergisi, Amerikan donanmasının insansız hava araçları ve balistik füzeler alanında gelişmiş askeri kabiliyetlere sahip Yemen direnişi karşısında ciddi bir yıpranmaya maruz kaldığını yazdı.




YDH - Foreign Policy dergisi, Yemen'in Kızıldeniz'deki askeri operasyonlarını ele alarak ABD Donanmasının füze savunması ve insansız hava araçları alanında artan bir deneyime sahip olan Yemen kuvvetlerine karşı bir yıpratma savaşıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Dergide yer alan makalede, Yemen direnişinin askeri deneyim kazanmanın yanı sıra Amerikan hassas mühimmatlarına karşı ağır bir yıpratma savaşı yürüttüğünü ve bunun endişe verici ve büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Makalede, Amerikan donanmasının Kızıldeniz'de Yemen güçleri ile girdiği yoğun çatışmada 2023 yılında satın aldığı toplam hassas Tomahawk füzesi sayısını bir günde tükettiğini vurgulandı.

"ABD Donanması gemi inşa edemiyor" başlığıyla yayımlanan makalede, ABD donanmasının başta Çin ile askeri rekabet olmak üzere büyük tehditler karşısındaki önemli zayıflıkları mercek altına alındı.

Bu bağlamda, askeri konularda uzmanlaşmış Fransız internet sitesi Meta Defense'nin iki hafta önce yayımladığı ve Yemenlilerin Kızıldeniz'de Amerikan ve İngiliz gemilerine saldırma taktiklerinin Amerikan donanmasının deniz filosuna karşı konulamayacağı yönündeki kesin inancını sarstığı yönündeki makalesine atıf yapıldı.

Yakın zamana kadar Amerikan donanmasının dünyanın en iyisi olduğu ve hiçbir şeyin Amerikan savaş gemilerindeki silahlara karşı koyamayacağı konusunda övündüğü anımsatılan makalede, 'Yemen'in taktikleri Amerika'nın bu kesinliğini baltaladığı için bu güvenin kalmadığı' ifade edildi.

Makalede, "Yemenlilerin, muhriplerin önleyici füze stokunu tüketmek için çok sayıda insansız hava aracıyla saldırı başlatmaları nedeniyle, düşman savaş gemilerini her an kolaylıkla saf dışı bırakmaları mümkün," denildi.