Siyonist lobi, savaş suçlusu İsrailli birliğe milyonlarca dolar aktarmış

img
Siyonist lobi, savaş suçlusu İsrailli birliğe milyonlarca dolar aktarmış YDH

Intercept portalı, ABD'deki en güçlü Siyonist lobi örgütü olan AIPAC'tan bir bağışçının İsrail'in savaş suçları belgelenmiş olan Netzah Yehuda Taburu'na milyonlarca dolar bağışta bulunduğunu bildirdi.




YDH - Netzah Yehuda Taburu, İsrail ordusunun tamamı erkeklerden oluşan birliği ve ultra-Ortodoks Yahudilerin 'inançlarına uygun bir şekilde' orduda görev yapabilmelerini sağlama amaçlı kuruldu.

Tabur, ayrıca 2022 yılında 78 yaşındaki Amerikan vatandaşı bir Filistinlinin öldürülmesi de dahil Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik insanlık suçlarıyla tanınıyor.

Resmi olarak Nahal Haredi olarak bilinen tabura karşı Joe Biden yönetimi içinde son dönemde yaptırım getirilmesi gündemde.

Araştırmacı gazetecilik portalı Intercept'in haberine göre taburun imadına Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) adlı en büyük Siyonist lobi örgütünden bir bağışçı yetişti.

AIPAC, İsrail'in suçlarını eleştirenleri Kongre'den uzaklaştırmak ve yerlerine İsrail yanlısı sadık müttefikler yerleştirmek adına milyonlarca dolarlık bir kampanya yürüten bir örgütlenme olarak öne çıkıyor.

Arap Amerikan Enstitüsü'nün kurucu ortağı ve başkanı Jim Zogby, "Fonlarını insan haklarını açıkça ihlal eden ve esasen Amerikan politikasını ihlal eden grupları ve faaliyetleri desteklemek için kullanan Amerikan vatandaşlarına vergi indirimi sağlamamız kesinlikle anlaşılmaz," dedi.

Zogby, "Ve şimdi, insan hakları davranışları nedeniyle yaptırıma tabi tuttuğumuz gruplardan bazıları benzer şekilde vergi indirimi alıyor. Bu artık sona ermesi gereken bir durum."

Tabura mali yardımda bulunan AIPAC'a bağlı ABD'li sivil toplum kuruluşu Nahal Haredi'nin Dostları, yedi eyalette 100'den fazla uzun süreli bakım, tıbbi rehabilitasyon ve diğer sağlık tesislerini işleten bir şirketin kurucusu ve başkanı olan Stephen Rosedale adlı bir şahıs tarafından yönetiliyor.