İsrailli gazeteci Itay Blumental, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik 'Küçük Gazze' adlı bir planı olduğunu açıkladı. Plan, Refah dahil belirli bölgelerde kontrolü artırmayı, direnişçileri 'temizlemeyi' ve Gazze'nin alanını küçülterek siviller üzerindeki baskıyı derinleştirmeyi hedefliyor.

YDH - İsrailli gazeteci Itay Blumental, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik önerdiği "Küçük Gazze" planının ayrıntılarını kamuoyuna duyurdu.
Söz konusu plan, bölge içindeki İsrail kontrolünü artırmayı ve Gazze'nin coğrafi alanını daraltmayı amaçlıyor.
Blumental'ın aktardığına göre, plan özellikle Refah civarında daha fazla toprak kontrol etmeyi, belirli bölgeleri kuşatmayı ve bu alanları direniş mensuplarından "temizlemeyi" içeriyor.
Bu stratejinin temel amacı, Gazze'nin yüzölçümünü küçültmek ve bölgedeki siviller üzerindeki baskıyı daha da derinleştirmek olarak belirtildi.
Paralel bir gelişme olarak, insani yardım konusunda da yeni adımlar atıldığı bildirildi.
Blumental, İsrail ordusunun Morag ekseninde uluslararası kuruluşlar ve bir Amerikan şirketi tarafından denetlenen yardımların girişi için yeni bir tesis kurduğunu belirtti.
Bu tesisin kurulması, güvenlik tahminlerine göre Gazze Şeridi'nde gıdanın iki haftadan biraz fazla bir süre içinde tükeneceği öngörüsüyle aynı döneme denk geldi.
Siyonist rejimin güvenlik sistemi Gazze'yi yardımla boğmayı değil, sadece gerekli miktarları, Hamas'ın kontrol edemeyeceği bir şekilde ulaştırmayı hedefliyor.