Putin ve Trump telefon görüşmesi yaptı

img
Putin ve Trump telefon görüşmesi yaptı YDH

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in İran'a dönük saldırıları ve Ukrayna savaşı konularını ele almak üzere cumartesi günü telefonla görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.




YDH - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump, cumartesi günü gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde İran-İsrail gerilimi ve Ukrayna savaşını masaya yatırdı.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre yaklaşık bir saat süren görüşmede, iki lider uluslararası krizlere dair tutumlarını paylaştı.

Rusya Devlet Başkanlığı Yardımcısı Yuriu Uşakov, görüşmeyi "anlamlı, açık sözlü ve en önemlisi çok yararlı" olarak nitelendirdi.

Putin, İsrail’in cuma günü düzenlediği saldırıları özellikle eleştirerek, bu hamlenin 15 Haziran’da planlanan İran-ABD nükleer müzakereleri hemen öncesine denk geldiğine dikkat çekti.

"Bu karmaşık duruma rağmen, Rusya ve ABD başkanları İran nükleer programı görüşmelerine dönüş ihtimalini dışlamadı," ifadesini kullandı.

 

Görüşmede, Moskova ile Kiev arasındaki son esir takasları da gündeme geldi. Putin, Ukrayna ile müzakerelere "22 Haziran sonrasında" devam etme hazırlığını teyit etti.

Ayrıca Trump’ın 79. yaş gününü kutlayan Putin’e, ABD Başkanı’ndan olumlu yanıt geldi.

Uşakov, "Her iki başkan da, ikili ve uluslararası gündemdeki en zorlu meselelere çözüm aramalarını sağlayan kişisel ilişkilerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi," açıklamasını yaptı.

Taraflar, mevcut kriz ortamında dahi diyaloğun sürdürülmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı.



Makaleler

Güncel