Trump: İran saldırısıyla ilgimiz yok

img
Trump: İran saldırısıyla ilgimiz yok YDH

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin İsrail'in İran'a yönelik saldırısıyla ilgisi olmadığını iddia etti ve İran'ı olası bir saldırıya karşı tehdit etti.




YDH - ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin İsrail'in İran'a yönelik son saldırısıyla hiçbir ilgisi olmadığını iddia etti.

Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, "ABD'nin bugün İran'a yapılan saldırıyla hiçbir ilgisi yok. Ancak İran ile İsrail arasında kolayca bir anlaşmaya varabilir ve bu kanlı çatışmayı sona erdirebiliriz," ifadelerini kullandı.

Trump, paylaşımında ayrıca, İran'ın ABD'ye herhangi bir şekilde saldırması durumunda, Amerikan silahlı kuvvetlerinin "daha önce hiç görülmemiş bir ölçekte" tam güçle karşılık vereceğini belirtti.

ABD Başkanı, daha önce İsrail ile İran arasındaki savaşın sona ermesi gerektiğini söylemiş ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bu görüşe katıldığını ifade etmişti.

Trump, cumartesi akşamı Truth Social hesabından yaptığı bir başka paylaşımda, "Putin ile İran hakkında uzun uzun konuştum. Ona Rusya-Ukrayna savaşının da sona ermesi gerektiğini söyledim," diye yazdı.

Daha önce Axios internet sitesi, İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, Tel Aviv'in son iki gün içinde ABD'den "İran'ın nükleer programını yok etmek için savaşa katılmasını" talep ettiğini bildirmişti.

Axios, "Son 48 saat içinde İsrail, Trump yönetiminden İran ile savaşa katılarak nükleer programını ortadan kaldırmasını istedi," ifadelerini kullanmıştı.

Sitenin kaynaklarından birine göre, "ABD'nin gerekirse İran'a karşı operasyona katılabileceği ve Trump'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya son görüşmelerinden birinde böyle bir yardım teklifinde bulunduğu" belirtildi.



Makaleler

Güncel