İranlı hackerlardan İsrail’e kritik siber saldırı iddiası

img
İranlı hackerlardan İsrail’e kritik siber saldırı iddiası YDH

İranlı hackerların 400’den fazla İsrail askeri ve endüstriyel hedefi başarıyla ihlal ettiği, hassas askeri bilgiler ve stratejik haritaların sızdırıldığı bildirildi.




YDH- Güvenilir kaynaklarca henüz doğrulanmamış bir iddiaya göre, İranlı siber korsanlar, 400’den fazla İsrail askeri ve endüstriyel hedefe yönelik başarılı siber saldırılar gerçekleştirdi.

Saldırılar neticesinde, hassas bilgilerin ve stratejik haritaların sızdırıldığı ileri sürülüyor.

Sızdırıldığı belirtilen veriler arasında; İsrail’in askeri altyapısına ait detaylı planlar, uydu görüntüleri, enerji tesislerinin yerleşim planları ve kritik öneme sahip SCADA sistemlerine ilişkin bilgiler yer alıyor.

SCADA sistemleri, endüstriyel kontrol ve izleme mekanizmalarını yönetiyor ve bu alandaki verilerin ele geçirilmesi büyük güvenlik riski oluşturuyor.

Özellikle Askalan, Dimona ve İsrail ordusu lojistik merkezlerine yakın bölgelere ait stratejik haritaların da açığa çıktığı ifade ediliyor.

Ayrıca, gözetim ve çevresel izleme sistemlerinde tespit edilen güvenlik açıkları, hedeflerin savunma kapasitesinde zafiyetlere yol açabileceği endişesini beraberinde getiriyor.

Bu iddia, Maariv'in İranlı bilgisayar korsanlarının Eski Eserler Kurumu hesabına girerek İsrailli liderleri hedef alan bir tehdit mesajı yazdığını bildirmesinin ardından ortaya atıldı. 

İbranice web sitesi Hadashot Israel, İranlı bilgisayar korsanlarının şu mesajı yayınladığını aktardı:

''Yakında, İsrail varlığının tüm liderleri işledikleri savaş suçlarından sorumlu tutulacaktır.''