Trump: Hamas'ın ateşkes yanıtını 24 saat içinde öğreneceğiz

img
Trump: Hamas'ın ateşkes yanıtını 24 saat içinde öğreneceğiz YDH

ABD Başkanı Donald Trump, Hamas'ın Gazze'deki ateşkes önerisine ilişkin yanıtının 24 saat içinde öğrenilmesinin muhtemel olduğunu belirtti. Trump ayrıca Gazze halkı için 'güvenlik' istediğini, İran'ın kendisiyle görüşmek istediğini ve gerekirse temsilcileriyle bir araya geleceğini söyledi.




YDH - ABD Başkanı Donald Trump, Hamas'ın İsrail ile Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik öneriye vereceği yanıtın muhtemelen 24 saat içinde öğrenileceğini açıkladı.

Iowa eyaletindeki mitinge giderken Andrews Hava Üssü'nde konuşan Trump, Gazze halkı için "güvenlik" istediğini ve İran'ın kendisiyle görüşmeye hazır olduğunu iddia etti.

Hamas, ateşkes teklifine ilişkin nihai kararını, istişarelerin tamamlanmasının ardından arabuluculara teslim edeceğini duyurmuştu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Siyonist saldırganlığın halkımıza karşı sona erdirilmesi ve yardımların serbestçe girişinin sağlanması konusundaki hassasiyetimiz çerçevesinde, arabulucu kardeşlerimizden aldığımız teklife ilişkin Filistinli güçlerin ve grupların liderleriyle istişareler yürütüyoruz," ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, nihai kararın istişareler bittikten sonra arabuluculara iletileceği ve resmi olarak duyurulacağı belirtildi.

'Gazze halkı için güvenlik istiyorum'

Gelecek hafta İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu ağırlamaya hazırlanan Trump, Gazze halkı için "güvenlik" istediğini öne sürdü.

Geçtiğimiz şubat ayında dile getirdiği gibi ABD'nin Filistin topraklarının kontrolünü ele almasını isteyip istemediği sorulduğunda Trump, "Gazze'deki insanların güvende olmasını istiyorum, en önemlisi bu. Gazze'deki insanlar için güvenlik istiyorum, onlar cehennemi yaşadı," yanıtını verdi.

'İran bizimle görüşmek istiyor'

Trump, İran'ın ABD ile görüşmek istediğini iddia ederek, "gerekirse" temsilcileriyle bir araya geleceğini söyledi.

Trump, "İran görüşmek istiyor ve bence benimle görüşmek istiyorlar. Artık bunu yapmalarının zamanı geldi. Onlara zarar vermek istemiyoruz. Yeniden bir devlet olmalarını dört gözle bekliyoruz," diye ekledi.



Makaleler

Güncel