Washington, açlık çeken çocuklar için hazırlanan yaklaşık 500 ton gıda maddesinin israf edildiğini kabul etti. ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan Yardım Ajansı'nı (USAID) kapatma kararının ardından, 27 bin çocuğun beslenmesine yetecek yüksek enerjili bisküvilerin son kullanma tarihi geçtiği için yakılacağı belirtildi.

YDH - Washington yönetimi, Başkan Donald Trump'ın ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nı (USAID) kapatma kararının ardından, açlık çeken çocuklar için hazırlanan yaklaşık 500 ton gıda maddesinin israf edildiğini itiraf etti.
Dışişleri Bakanlığı Yönetimden Sorumlu Bakan Yardımcısı Michael Rigas, Afganistan ve Pakistan'da yetersiz beslenen çocuklar için acil durum gıdası olarak hazırlanan yüksek enerjili bisküvilerin, Dubai'deki bir depoda temmuz ayında son kullanma tarihlerinin dolması üzerine yakılmasının planlandığını söyledi.
Rigas, yaşananlardan 'rahatsızlık duyduğunu' ifade ederek, malzemelerin temmuz ayı başında USAID'in kapatılmasının 'kurbanı olduğunu' belirtti.
Yetkili, Washington'un hâlâ 'dünyanın en büyük gıda bağışçısı' olduğunu vurgulayarak olayın ayrıntılarını ortaya çıkarma sözü verdi.
Kemer sıkma kampanyasının sonucu
USAID'in kapatılması, Dışişleri Bakanı Marco Rubio liderliğindeki bir kemer sıkma kampanyası kapsamında alınmıştı.
Bu kampanya ile dış yardımlar yüzde 80'in üzerinde azaltılmış ve kurumun kalan görevleri Dışişleri Bakanlığı'nın denetimine bırakılmıştı.
The Atlantic dergisinin haberine göre, ABD söz konusu bisküvileri bir önceki Joe Biden yönetiminin son döneminde yaklaşık 800 bin dolara satın almıştı.
Haberde, bu bisküvilerin imha edilmesinin Amerikan vergi mükelleflerine ek olarak 130 bin dolara mal olacağı bilgisine yer verildi.
Karara tepki gösteren Demokrat Senatör Tim Kaine ise "Yakmayı, açlıktan ölmek üzere olan 27 bin çocuğu kurtarmaya kim tercih eder?" diye sordu.