ABD, yasa dışı göçle mücadele kapsamında 19 eyalette yaklaşık 1700 Ulusal Muhafız askerini görevlendiriyor. Fox News'in haberine göre, ağustosta başlayacak görevlendirme kapsamında askerler, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Teşkilatının (ICE) operasyonlarına destek verecek.

YDH - Fox News kanalının Pentagon yetkililerine ve elde ettiği belgelere dayandırdığı haberine göre, ABD yönetimi yasa dışı göçle mücadele kapsamında 19 eyalette yaklaşık 1700 Ulusal Muhafız askerini görevlendirecek.
Ağustos ayında başlayacak ve kasım ortasına kadar sürecek görevlendirme planının en büyük yığınağı Teksas eyaletinde yapılacak.
Görev alacak diğer eyaletler ise Alabama, Arkansas, Florida, Georgia, Idaho, Indiana, Iowa, Louisiana, Nebraska, Nevada, New Mexico, Ohio, Güney Carolina, Güney Dakota, Tennessee, Utah, Virginia ve Wyoming olarak sıralandı.
"Askerler, caydırıcı güç olacak”
ABD Savunma Bakanlığından bir yetkili, askerlerin Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Teşkilatının (ICE) görevlerini destekleyeceğini belirtti. Yetkili, askerlerin "federal kurumların geniş çaplı ortak çabalarının belkemiği" ve "gözle görünür bir caydırıcı güç" olacağını kaydetti.
Aynı yetkiliye göre, yakalanan göçmenlerle ilgili yürütülecek işlemler arasında kimlik tespiti, parmak izi alma, DNA örneği toplama ve fotoğraf çekme gibi prosedürler yer alacak.
Virginia'da görev alacaklar tutuklama yapmayacak
Virginia Ulusal Muhafız Komutanlığından yapılan açıklamada, eyaletteki onaylı personelin şu an için yüzde 2'sinden azının göreve çağrıldığı ancak operasyonların ilerleyen haftalarda genişletileceği ifade edildi.
Açıklamada, Virginia'da yaklaşık 60 asker ve pilotun 25 Ağustos'ta eğitime başlayacağı ve eylül başında göreve çıkacağı bildirildi.
Bu birlikte görev alacak personelin gözaltı ya da tutuklama yetkisinin olmayacağı özellikle vurgulandı.