Yemen açıklarında Kamerun bayraklı MV Falcon gemisinde patlama sonrası çıkan yangında çoğu mürettebat kurtarılırken, bir kişi gemide kaldı, bir diğer kişi kayboldu. Yetkililer ve acil durum ekipleri yangının seyrini izleyip güvenliği sağlamaya çalışıyor; olayın saldırı sonucu meydana geldiği ve mermi isabet ettiği bildirildi.

YDH- Avrupa Birliği Deniz Misyonu (EUNAVFOR MED), Yemen’in Aden kenti güneydoğusunda Kamerun bayraklı MV Falcon gemisinde patlamayla sonuçlanan bir olayın ardından yangın çıktığını açıkladı.
Yetkililer, yangının geminin yaklaşık %15’lik bölümünü etkilediğini ve 24 mürettebat üyesinin gemiyi terk ederek geçen diğer gemiler tarafından kurtarıldığını bildirdi.
Bir mürettebat üyesi gemide kalırken, bir diğerinin ise kayıp olduğu aktarıldı.
Acil durum ekipleri ve deniz misyonu, yangının seyrini yakından izleyerek gemi ve mürettebatın güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.
İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey, Aden limanının 120 deniz mili güneydoğusunda Hollanda bandıralı bir kargo gemisine saldırı düzenlendiğini duyurdu.
Benzer şekilde, İngiltere Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) Aden açıklarında 128 deniz mili mesafedeki gemiye bilinmeyen bir mermi isabet ettiğini ve geminin alev aldığını bildirdi.