ABD'de milyonlar Trump'ı protesto etti

img
ABD'de milyonlar Trump'ı protesto etti YDH

ABD genelinde Başkan Donald Trump'ın politikalarına karşı "Krallara Hayır" sloganıyla düzenlenen gösterilere yaklaşık 7 milyon kişi katıldı. Göçmen politikalarını protesto etmek amacıyla 2 bin 700'den fazla noktada yapılan eylemlerin barışçıl geçtiği bildirildi.




YDH - ABD genelindeki birçok kentte, Başkan Donald Trump'ın politikalarına karşı "No Kings" (Krallara Hayır) sloganıyla düzenlenen gösterilere yaklaşık 7 milyon kişi katılım gösterdi.

CNN'in resmi yetkililere ve organizatörlere dayandırdığı bilgilere göre, 18 Ekim Cumartesi günü ülke çapında düzenlenen protestolar barışçıl bir atmosferde tamamlandı.

Tetikleyici neden göçmen politikaları oldu

Haberde, eylemlerin yaz aylarında göçmenlere yönelik başlatılan geniş çaplı federal operasyonlar ve bazı kentlere ordu birliklerinin gönderilmesi üzerine planlandığı belirtildi.

Birçok protestocu, mitinglere katılma gerekçelerini, göçmenlere yönelik "baskı" olarak niteledikleri bu politikalar ve Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Kurumuna (ICE) yönelik protestolara hükümetin verdiği yanıt olarak açıkladı. Protesto hareketi ilk olarak Los Angeles kentinde başlamıştı.

Gösterileri organize eden Indivisible Project, hareketin "şiddet içermeyen eylemler" ilkesine bağlı olduğunu duyurdu.

Organizasyon, bu kapsamda "on binlerce" kişiye güvenlik kuralları konusunda eğitim verdiğini açıkladı.

CNN'in aktardığına göre, bazı göstericiler "birlik ve barışçıl direniş sembolü" olarak sarı renkte kıyafetler giydi.

Diğer katılımcılar ise şişme tavuk, kurbağa ve dinozor kostümleriyle yürüyerek eylemlerin barışçıl niteliğini öne çıkardı.

Los Angeles'taki gösteriye katılan bir protestocu, tek boynuzlu at kostümüyle yürüdüğünü belirterek, "Karşınızda sadece kostümlü insanlar ve bir kutlama havası varken, buraya savaş alanı demek güç" diye konuştu.

Ülke çapında geniş katılım

"Krallara Hayır" sloganıyla düzenlenen protestolar, ABD genelinde 2 bin 700'den fazla noktada yapıldı.

Haziran ayında da 2 bin yerleşim yerinde benzer gösteriler düzenlenmiş ve bu etkinliklere geniş katılım sağlanmıştı.

Yetkililer, cumartesi günü yapılan eylemlerin büyük çoğunluğunun barışçıl geçtiğini ve polis güçlerinin yoğun şekilde sahada görev aldığını bildirdi.