Hizbullah: İsrail'i diplomasiyle caydırmaya çalışmak işe yaramaz

img
Hizbullah: İsrail'i diplomasiyle caydırmaya çalışmak işe yaramaz YDH

Lübnan milletvekili Hüseyin Cişşi, İsrail’e karşı ordunun silahlandırılmasının bağımsız siyasi irade gerektirdiğini vurgulayarak güçlü askeri gücün caydırıcılığın temel şartı olduğunu belirtti. Cişşi, ülkenin egemenliği ve güvenliği için iç birliğin önemine dikkat çekti, direnişin silahlarıyla ilgili tartışmaların dış müdahalelerden korunması çağrısında bulundu.




YDH- Lübnan Parlamentosu'ndan Direnişe Vefa İttifakı Milletvekili Hüseyin Cişşi, Hizbullah’ın Breka kasabasında düzenlenen “Şehitler Günü” töreninde, Lübnan’ın gücünün zayıf olduğu algısının artık kabul edilemez olduğunu söyleyerek İsrail'in caydırılmasında yalnızca siyasi ve diplomatik yöntemlerin yetersiz kaldığını, güç dengelerinin ise tüm uluslararası anlaşmaların temelini oluşturduğunu kaydetti.

Cişşi şöyle dedi:

“İsrail’in 1948’den beri devam eden saldırılarına karşı uluslararası platformlarda alınan kararlar katliamları engelleyemedi. Bu durum, diplomasi ve siyasetin tek başına yetersiz kaldığını gösteriyor. Düşmanı caydırmanın yolu güçlü bir askeri güçten geçiyor.”

Milletvekili, Lübnan’ın konumunu, cumhurbaşkanını, hükümetini ve halkını bir araya getirmesi gerektiğini ifade ederek silahlı direniş dahil mevcut tüm güçlerin toprak ve egemenliği korumak için etkin şekilde kullanılmasının zaruri olduğunu belirtti ve ekledi:

“İsrail düşmanına karşı orduyu silahlandırma kararı, dış diktelerden uzak, bağımsız bir siyasi karar olması gerekir.”

Cişşi, ordunun zorluklara hazır hale gelmesinin ancak gerekli siyasi kararlılık ve kapasiteyle mümkün olacağını ifade ederek bu kararın Lübnan’ın egemenliğini ve vatandaşlarının güvenliğini koruma görevini taşıyan devletin temel sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Dünya genelinde devletlerin, vatandaşlarının ve geçim kaynaklarının korunmasından sorumlu olduğunu hatırlatan Cişşi, Lübnanlılar arasında ayrışma yaratma girişimlerinin engellenmesi çağrısında bulunarak direnişin silahlarıyla ilgili iç tartışmaların tamamen Lübnan’ın iç meselesi olarak kalması gerektiğini ve bu konuda Amerikan ya da İsrail müdahalesinin önlenmesi gerektiğini açıkça dile getirdi.

İlgili Haberler


Makaleler

Güncel