Rusya, Ukrayna’ya hipersonik füze saldırısı başlattı

img
Rusya, Ukrayna’ya hipersonik füze saldırısı başlattı YDH

Rusya, Ukrayna’da askeri-sanayi ve enerji altyapısını hedef alan hassas silahlarla kapsamlı bir hava saldırısı düzenledi; Harkov'un Kobyansk bölgesi Rus güçlerinin kontrolüne geçti.




YDH- Rusya Savunma Bakanlığı, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin Ukrayna’daki askeri-sanayi kompleksleri ile enerji altyapı tesislerine yönelik kapsamlı bir hava saldırısı başlattığını duyurdu.

Operasyonda, Kinjal hipersonik füzeleri ve insansız hava araçları da dahil olmak üzere uzun menzilli hassas silahların kullanıldığı belirtildi.

Bakanlık, bu saldırının, Ukrayna’nın ülke içinde sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşılık olduğunu vurguladı.

Açıklamada, Rus güçlerinin gece boyunca kara ve hava unsurlarını kullanarak Ukrayna’nın batısındaki askeri-sanayi tesisleri, enerji altyapısı, askeri havaalanı altyapısı ve uzun menzilli insansız hava aracı depolarını hedef aldığı kaydedildi.

Öte yandan, Rusya’nın Batı Grubu komutanlığı, Harkov bölgesindeki Kobyansk şehrinin tamamen Rus kontrolüne geçtiğini doğruladı.

Komutanlık, kentteki binalar ve bodrum katlarının Ukrayna silahlı kuvvetlerine ait dağınık birliklerden temizlendiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, operasyonun hedeflerine başarıyla ulaşıldığını ve belirlenen tüm noktaların etkili şekilde vurulduğunu açıkladı.