Venezuela’nın başkenti Caracas, ABD Başkanı Donald Trump’ın tehditlerinin ardından gece saatlerinde yoğun hava saldırılarına sahne oldu.
Yazar: Admin
YDH- Venezuela’nın başkenti Caracas, Cumartesi gecesi düzenlenen yoğun hava saldırılarıyla sarsıldı. Kent genelinde art arda patlamalar duyulurken, gökyüzünde yoğun askeri uçak hareketliliği gözlendi.
Saldırıların ardından başkentin çeşitli bölgelerinde elektrik ve internet hizmetlerinde kesintiler yaşandı. El-Meyadin'in Caracas’taki muhabiri, gece boyunca şehrin farklı noktalarında en az sekiz hava saldırısı gerçekleştiğini bildirdi.
Muhabirin aktardığına göre saldırılar, başkentin merkezini ve çevre bölgeleri kapsadı. Sosyal medyada dolaşıma giren görüntülerde, Caracas semalarında güçlü patlamaların yaşandığı açıkça görülüyor.
Ağır saldırıların özellikle askeri hedefleri vurduğu belirtildi. Saldırıların “Forte Tona” askeri kompleksi, “La Carlota” kışlası ve “Ighiroti” havaalanı da dahil olmak üzere çeşitli askeri tesisleri hedef aldığı aktarılıyor. Saldırılardan birinin, havaalanı yakınlarındaki La Guaira bölgesini vurduğu ifade edildi.
Saldırıların yalnızca başkentle sınırlı kalmadığı, Negroti sahil bölgesi de dahil olmak üzere ülkenin farklı noktalarını kapsadığı bildirildi. Başkentin güneyinde yer alan bir askeri üs çevresinde ise saldırıların ardından geniş çaplı elektrik kesintileri meydana geldi.
Reuters, Caracas’ın güneyindeki bir askeri tesisin yakınlarında elektriklerin kesildiğini doğrularken; AFP, yerel saatle 02.15’te (GMT 06.30) patlama seslerinin şehrin tamamından duyulduğunu bildirdi.
Yaşanan bu gelişmeler, ABD Başkanı Donald Trump’ın Karayipler’e bir donanma filosu konuşlandırmasının ve Venezuela’ya yönelik olası kara saldırıları tehdidinde bulunmasının hemen ardından geldi. Trump, yaptığı açıklamalarda Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun “iktidardaki günlerinin sayılı olduğunu” ileri sürdü.
Trump yönetimi, askeri tırmanışı “uyuşturucu ticaretiyle mücadele” gerekçesiyle savunurken, Venezuela yönetimi bu iddiayı reddediyor. Caracas, Washington’ın asıl hedefinin ülkenin zengin doğal kaynaklarına el koymak ve rejim değişikliği dayatmak olduğunu savunuyor.
Bu iddiaların son örneği olarak, ABD’nin kısa süre önce bir Venezuela petrol tankerine el koyması gösteriliyor. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Maske düştü. Mesele uyuşturucu kaçakçılığı değil; çalmak istedikleri petrol” ifadelerini kullandı.