Şeyh Kabalan: Sınırda güvenlik boşluğu vatana ihanettir

img
Şeyh Kabalan: Sınırda güvenlik boşluğu vatana ihanettir YDH

Lübnan Caferi Başmüftüsü Şeyh Ahmed Kabalan, hükümetin sınır güvenliği konusundaki tutumunu sert bir dille eleştirerek Lübnan ordusunun güney sınırında egemenlik gücü olarak derhal konuşlandırılması gerektiğini belirtti.



YDH - Lübnan Caferi Başmüftüsü Şeyh Ahmed Kabalan, yayımladığı bildiride Lübnan'ın ulusal egemenliğine dair sert değerlendirmelerde bulundu.

El-Menar kanalının aktardığına göre sınırda egemenlik tesis edilmediği sürece Lübnan'ın işgal edilmiş bir ülkeden farkı kalmayacağını belirten Kabalan, "Lübnan ordusunu sınırda caydırıcı bir güç değil, sadece bir trafik polisi gibi görmek isteyenler var. Siyonist rejim ve benzerlerinin yöntemiyle bir ulusal güvenlik kurulamaz" ifadelerini kullandı.

"Ordunun varlık sebebi Lübnan'ı düşmandan korumaktır"

Lübnan hükümetini ülkenin yüksek çıkarlarından bihaber olmakla suçlayan Kabalan, ordunun derhal güney sınır hattında egemen bir güç olarak yer alması gerektiğini vurguladı. Kabalan, ordunun temel vazifesine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Lübnan ordusunun varlık sebebi, Lübnan'ı düşmandan korumaktır, tersi değil. Ordunun işi sınırdır, iç cephe değil. Sınırdaki güvenlik boşluğu ölümcül bir egemenlik boşluğudur ve hükümet bu konuda tarihi bir hata yapıyor."

"İsrail'e hizmet eden bu ülkenin son taşını da yıkar"

Savunma stratejisindeki hataların Lübnan'ı eşi benzeri görülmemiş bir fitnenin eşiğine getirebileceği uyarısında bulunan Başmüftü Kabalan, İsrail'den daha büyük bir düşman olmadığını kaydetti. Hükümetin mevcut tutumunu "milli kaçış" olarak nitelendiren Kabalan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Lübnan ordusunun sınırın en ileri hattına konuşlandırılması ve Siyonist ordusunun Lübnan toprağındaki tacizlerinin önlenmesi gerekiyor. Bu ordunun asli görevidir ve hiçbir mazeret kabul edilemez. Oradaki güvenlik boşluğu egemenlik kaybıdır, ihmal ise ihanettir."

Hükümete "Milli Egemenlik Planı" çağrısı

Siyasi meşruiyetin şekli makamlardan değil, egemenlik kabiliyetinden geçtiğini savunan Şeyh Ahmed Kabalan, hükümetin güney halkını devletin varlığına ikna edecek bir planı devreye sokması gerektiğini belirtti.

Fitneye ve İsrail lehine yapılabilecek hamlelere karşı uyarıda bulunan Kabalan, "İsrail'e hizmet eden, bu ülkenin son taşını da yıkmış olur. Lübnan'ın çıkarı her şeyin üzerindedir" dedi.