Lübnan İslami Direnişi - Hizbullah'ın Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile gerçekleştirdiği görüşmede, ABD-İsrail saldırganlığının devam ettiğini ve İsrail’in ateşkes anlaşmasına uymadığını vurguladı.
YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, bölgesel ve küresel gelişmeler ile bunların bölge ülkeleri üzerindeki etkileri kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıya İran’ın Türkiye Büyükelçisi Mücteba Emani de katıldı.
Şeyh Naim Kasım, ABD ve İsrail’in sürdürdüğü saldırganlığı dile getirerek, İsrail’in Kasım 2024’te imzalanan ateşkes anlaşmasına uymamasına dikkat çekti.
Şeyh Naim Kasım, Lübnan’ın Litani Nehri güneyindeki sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmesine rağmen İsrail’in saldırılarını artırmasının, düşmanın yayılmacı hedeflerini doğruladığını belirtti. Bu hedeflerin Netanyahu tarafından ifade edilen “Büyük İsrail” vizyonu ile örtüştüğünü vurguladı.
Genel Sekreter, “İşgalci İsrail, saldırılarını sürdürerek amacına ulaşamayacaktır. Halkın direnişi, kararlılığı ve güneydeki köylerle şehirlere geri dönüş iradesi, işgalcinin planlarını boşa çıkaracaktır. Devlet ve ordu ile iş birliğimizi sürdürerek işgali sona erdirmek, saldırıları durdurmak, esirleri kurtarmak ve yeniden inşa sürecine katkı sağlamak için çalışacağız.” dedi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ise, İran’ın Lübnan ile dostane devletler ilişkisini güçlendirmek istediğini söyledi. Yanında getirdiği ekonomik heyetin, iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliğini artırma amacını taşıdığını ifade etti.
Arakçi, İran’a yönelik ambargo ve kuşatmalara rağmen halk ve devlet iradesinin direnişle sahadaki gerçekliği değiştirdiğini belirtti.
“Hükümet tarafından alınan önlemler yakında etkisini gösterecektir, inşallah. İran’a yönelik tehditler, barışçıl nükleer enerji hakkını ve savunma kabiliyetlerini geliştirme iradesini engelleyemeyecek. İmam Hamenei’nin liderliğinde İran’ın onurunu ve gücünü artırmaya devam edeceğiz.” dedi.